Belçika'da Coronavirüs Tedbiri! Tokalaşmak ve Öpüşmek Yasak

Belçika'nın Kortrijk kentinde bulunan Duma adlı şirketin yönetimi coronavirüs salgınından korunmak için çalışanlarına öpüşmeyi ve tokalaşmayı yasakladı.

27.02.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-15:20) Belçika'da Coronavirüs Tedbiri! Tokalaşmak ve Öpüşmek Yasak

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını için önlemler alınmaya devam ediyor. Virüs Belçika'ya da sıçrarken, Belçika'da Duma adlı bir şirket çalışanları için önlem aldı. Şirket yönetimi aldığı kararla çalışanlarını virüsten korumak amacıyla, tokalaşmayı ve öpüşmeyi yasakladı. Şirket çalışanları birbirlerine gülerek ve baş selamı vererek selamlaşacak.

Şirket yöneticisi olan Stephan Debrabandere, yasağın tüm şirket çalışanları için geçerli olduğunu belirtti. Debrabandere, Macarlar'dan Polonyalılar'a ve Çinliler'e kadar dünyanın dört bir yanından uluslararası şirketlerle iş yaptıklarını söyledi. Açıklamasına devam eden yönetici, "Hatta bu hafta Kuzey İtalya'dan misafir bekliyorduk ama şimdilik gelmelerine izin verilmiyor." ifadesini kullandı.

GETİRİLEN YASAK GEÇİCİ OLACAK

Yönetici, coronavirüs salgınına karşı uyanık olmak, virüs bulaşmış biriyle temas etmemek ve şirketin haftalarca kapalı kalmasını önlemek için, geçici olarak böyle bir karar aldıklarını vurguladı.

Artık çalışanların "Japon sistemini" kullanacağını belirten Debrabandere, öpüşme ve tokalaşma yerine, karşısındaki kişiye nazikçe gülümsemek ve baş selamı ile yetineceklerini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal