TSK Personel Kanun Teklifi Kabul Edildi!

TSK' nın önerdiği kanun teklifi Meclis' ten geçti.

28.01.2021-13:31 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-14:55) TSK Personel Kanun Teklifi Kabul Edildi!

Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında görevli personelin tecrübelerinden daha uzun vadeli ve etkin şekilde yararlanılması, özlük haklarının iyileştirilmesi gibi düzenlemeleri içeren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Savunma Komisyonunda kabul edildi. 

Teklife göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde uzmanlık eğitimi gören misafir askeri personele, aynı yerde eğitim görenlerde olduğu gibi ücret ödenecek.

Bakaya' da özürlerin kabulü ve cezai fiillerin infaz edilmesi kanunla belirlenen mazeretlerle sınırlı olacaktır.

Tecrübelerini daha etkin kullanabilmek için uzman memurlar için emeklilik yaşı 55 olacak.

Keşfedilmesi gerekli görülürse ve sağlıkları iyi ise en küçük yaştan 60 yaşına kadar uzmanları işe alabilirler.

Öneri aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinde zor koşullar altında yıllarca hizmet vermelerine rağmen, emeklilik haklarını elde etmeden önce yalnızca kısa bir süre memur olarak görev yapan uzman askeri yetkililerin emekli maaşlarını alabilmelerini sağlamayı da amaçlamaktadır.

Özel Kuvvetler Komutanlığı emrinde görev yapmak üzere direk olarak dış kaynaklardan görevlendirilen subaylar arasında, daha sonra verilen eğitimi tamamlamadan, tedarik aşamasında gerekli sağlık ve benzeri koşulları yerine getirmedikleri ve kaybedenler ortaya çıktı. Bu şartlar kovulacak.

Subaylara yönelik yapılan düzenlemelerle uyumlu şekilde, dış kaynaktan temin edilen astsubaylardan da deneme süresinin bitiminden önce temin koşullarını taşımadığı anlaşılanların ya da bu koşulları kaybedenlerin; dış kaynaktan direk olarak Özel Kuvvetler Komutanlığı emrinde görev yapmak üzere temin edilen astsubayların da verilen eğitimi tamamlamadan önce temin aşamasında aranan sağlık ve benzeri koşulları taşımadıklarının sonradan anlaşılması halinde ilişikleri kesilecek.

Hukuk görevlileri arabuluculuk komitesinde görev alabilecek. Diğer subay adayları gibi, dış kaynaklardan gelen hukuk subayı adayları da temel askeri eğitimden sonra subay ödüllendirilecektir.

Teklifle, nezdinde bulundukları kıta komutanı ya da kurum amirlerinin, hukuk sınıfı subayların disiplin amiri olması hedefleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal