Bekir Bozdağ Erken Seçim Açıklaması: Neden 24 Haziran

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündemi değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, erken seçim tarihinin 24 Haziran olarak belirlenmesinin sebebini açıkladı.

19.04.2018-10:49 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-15:59) Bekir Bozdağ Erken Seçim Açıklaması: Neden 24 Haziran

24 Haziran, yeni hükümet sisteminin milletin iradesi ile uygulamaya konulacağı tarihtir.

Seçimin erkene alınması, Türkiye üzerinde kirli hesaplar yapanların tüm hesaplarını bozan bir adım olmuştur. Yap yeni bir dönemin kapısını aziz milletimiz 24 Haziran'da açacaktır.

Neden 24 Haziran?

24 Haziran seçim için uygun bir tarih. 26 Ağustos yazın ortası ve Kurban Bayramı'nın akabinde.

Haziran herkesin katılabileceği bir tarih. Ramazan var ramazanın hemen arkasında bayram var, üniversite sınavı var. Bu tarih seçim için en uygun tarih. Vatandaşımızın yerinde olduğu vakit.

Biz Türkiye zarar görmemesi için seçimin öne alınmasını kararlaştırdık. Yani daha uzağa götürmek demek daha fazla Türkiye'yi bu tip tartışmalarla meşgul etmektir. Biz bu tartışmaları artık bitirelim istiyoruz. Seçim tartışmaları tamamen bitsin. Yeni sistem artık fiilen hayata geçsin. Madem sistem değişti, biz o değişen yeni sistemle yolumuza devam etmeliyiz. Artık sistemin hayata geçirilmesini daha fazla geciktirmenin kimseye bir faydası olmaz.

Erken seçim Türkiye'ye yönelik tuzak hazırlayanların tuzaklarını boşa çıkaran bir hamle olmuştur. Türkiye'de senaryoyu artık başkaları değil bu milletin kendisi yazacaktır. Bu milletin yazdığı senaryoya da herkes tabi olacaktır.

Türkiye'nin hızlı kararlar almaya ve alınan bu kararları hızlı uygulamaya ihtiyacı var.

Seçim tarihinin piyasalara etkisi

Olumlu etkileyeceğine inancım var. Dünkü piyasaların verdiği tepki de bu olumlu etkiyi çok net bir şekilde ortaya koymuş durumda. Geleceğe dair belirsizliklerin tamamı ortadan kalkmış durumda. Türkiye üzerinde kurulacağı söylenen planlar, tuzaklar, senaryoların tamamı bunları planlayanların elinde patlamış durumda.

24 Haziran'da iktidara gelen, 5 yıl önüne bir perspektif alacak. 'Hükümet kurulamazsa' diye bir derdimiz yok artık, sandıktan hükümeti millet direk çıkaracak.

24 Haziran sabahı 5 yıllık bir yol belirlenmiş oluyor. Yatırım yapmak isteyen hesabını kitabını ona göre hazırlayacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal