Jandarma Bekçi Alımı Ne Zaman?

2021'in başında jandarma bekçi alımı yapılmıştı. Yılın sonunda da alım bekleniyor. Peki, jandarma bekçi alım şartları neler? Jandarma bekçi maaşı ne kadar?

22.01.2019-16:35 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-17:42)

Jandarma uzman erbaş alımları için başvurular başladığından beri birçok insanın gözü jandarma bekçi alımında. Jandarma bekçi alımı ne zaman en çok sorulan sorulardan. Beklene jandarma bekçi alımları için geri sayım yaklaşıyor. 

JANDARMA BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Bekçi istihdamına yönelik başvurular bekleniyor. En son yılın ilk döneminde alımlar gerçekleştirilmişti. Bekçiler, halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla mükellef. Jandarma bünyesine alınacak personel alımı için beklentiler Ekim’e geldiğimizde arttı.

2021’de 10 bin jandarma bekçi alımı yapılacağı söylenmişti. O günden beri beklentileri karşılanmayan bekçi adayları, Ekim ayında bir sürpriz bekliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün duyurusuna göre on bin aday Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü çatıları altında işe alınacak. Başvurular için daha kesin tarih verilmedi ama kulislerde bu ay sonu ya da Kasım sonu başvuruların başlayacağı düşünülüyor. Sınav yoluyla işe alınan bekçilerin sınavları 100 üzerinden değerlendiriliyor. En son bu yılın Şubat ayında alınan bekçilerden sonra şimdi de yeni bir bekçi alımı olacak. Tüm gözler Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) duyuru sayfasına çevrilmiş durumda.


JANDARMA BEKÇİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvurular yaklaşırken jandarma bekçi şartları merak ediliyor. İşte başvuru şartları:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

- En az lise mezunu olmak

- Beden kütlesinin 18 ile 27 arasında olması

-  31 yaşından gün almama

- Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmak için hukuki engel bulunmaması

- Alkol, uyuşturucu ve uyarıcı bağımlılığı madde tedavisi görmüş ya da görüyor olmaması

JANDARMA BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?

2021 yılında pek çok şeye zam geldiği gibi jandarma bekçi maaşlarına da geldi. Zamla birlikte artık ilkokul mezunu bekçi 4618 TL, lise mezunu olan 4782 TL, lisans mezunu bekçi 5 bin TL kazanıyor. Zammın enflasyon artışı sebebiyle olduğu biliniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal