Bedellide 21 Günün Kalkmasını İsteyen Gençler İmza Toplamaya Başladı

Bedelli askerlikte 21 günlük zorunlu eğitimin kalkması için gençler arasında imza toplanmaya başladı. Yaşanacak sorunların yazıldığı bildiride bu zorunluluğun kaldırılması talep edildi.

25.07.2018-12:50 - (Son Güncelleme: 25.07.2018-12:41) Bedellide 21 Günün Kalkmasını İsteyen Gençler İmza Toplamaya Başladı

Bedelli askerlik için 21 gün temel askerlik eğitimi verileceğinin açıklanmasının sonrasında bedelliden faydalanacak olan gençler, temel askerlik eğitimi süresinin kaldırılması için sosyal medyada imza kampanyası açtı.

21 GÜNLÜK ASKERLİĞİN KALDIRILMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Bedelli askerlikle alakalı 15 bin lira ücret ve 21 gün temel askerlik eğitimi koşulları TBMM Komisyonunda kabul edildi. Bedelli askerlikten faydalanacak olan gençler ise 21 günlük temel askerlik eğitiminin önergeden kaldırılması için "change.org"da imza kampanyası açtı.

"BEDELLİ ASKERLİĞİN NEGATİF ETKİLERİ TARTIŞILMAYA BAŞLANMIŞTIR"

İmza kampanyası çerçevesinde yayınlanan bildiride, "Bedelli askerlik düzenlemesindeki 21 günlük mecburi eğitim maddesinin, bu kanundan yararlanacak gençlere, bu kişilerin ailelerine ve iş yerlerine yaratacağı kötü etkileri, 28/21 gün koşulu konuşulduğu günden beri kamuoyunca yüksek sesle tartışılmaya başlanmıştır.

"İŞ YERİ SAHİBİ GENÇLERİN, İŞ YERLERİNİ KAPATMASI SÖZ KONUSUDUR"

Engelli ve yaşlı aile bireylerine bakmakla sorumlu olan gençler, çalışmak ve ailelerine bakmak mecburiyetindedir. Bunun haricinde kendi iş yerine sahip kişilerin da iş yerlerini kapatması söz hususu olmuştur. 1 gün bile iş yerinden ve ailesinden ayrı olamayacak bu kişilerin 21 gün işlerini terk etmelerinin mantıklı bir çözümünü, alakalı maddeyi kabul eden görevliler, bu kanundan yararlanmayı düşünen kişilere sunmalıdır.

"ŞİRKETLERDE İŞ GÜCÜ AÇIĞI MEYDANA GELECEKTİR"

Bunun haricinde ücretsiz izin kullandıracak firmalarda da iş gücü açığı olacaktır. Aynı firmada çalışan kişilerin, aynı anda bedelli askerlikten yararlanması firmalar için de büyük bir sorun teşkil edecektir." ifadeleri öne çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal