Bedelli Askerlikten Faydalananlar Hangi Eğitimleri Alacak?

Bedelli askerlik yasasının Meclis'te kabul edilmesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da. Peki bedelli askerlikten faydalanan gençler hangi eğitimleri alacak, ne yapacak?

27.07.2018-09:41 - (Son Güncelleme: 27.07.2018-10:48)

Bedelli askerliğin Meclis'te kabul edilmesinin sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının peşi sıra yürürlüğe girmesi düşünülüyor. Son düzenlemeyle 21 günlük bedelli askerlikte verilecek eğitimler de tespit edildi. Buna göre bedelliden faydalanacaklara yürüyüş ve yat-kalk eğitimlerinin haricinde atış da dahil silah eğitimi verilecek.

YASA YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİNDE BAŞLAYACAK

Bedelli askerlik kanunu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onaylamasının sonrasında Resmi Gazete'de ilan edildikten sonra yürürlüğe girecek. Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler için kanunla getirilen 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurtdışı temsilciliklere başvuru zamanı de, kanunun yürürlüğe girmesiyle başlayacak. Bedelli askerliğin uygulaması ile alakalı detaylar da, Milli Savunma Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belli olacak.

DÖNEM DÖNEM GİDECEKLER

Turan Yılmaz'ın Hürriyet'teki haberine göre, önceki bedelli askerlik yasasında Burdur'da gerçekleştirilen temel askerlik eğitimi için bu defa değişik birliklerin vazifelendirilebileceği söyleniyor.

Başvuru oranına göre uygulamadan faydalanacakların askerlik eğitimine değişik celp dönemlerinde alınabileceği de söylenirken, " Genelkurmay Başkanlığı'nın kuvvet komutanlıklarıyla beraber yaptığı bu planlamada başvuru oranı etkili olacak" değerlendirmesi yapıldı.

SİLAH VE RÜTBE EĞİTİMİ

Bedelliden faydalanacakların alacağı eğitim ile alakalı da askeri kaynaklardan, "Askerlik hizmetini bitiren bütün gençlerimizin aldığı temel eğitimleri alacaklar. Normalde bu eğitimin süresi 28 gündür.

Bedelliden faydalanacaklar için bu süre 21 olarak tespit edildi. Eğitim süresindeki bir haftalık kısalık hızlandırılmış bir eğitimi gündeme taşıyacaktır. Temel olarak aynı eğitim programı verilecek. Fakat sürenin azlığı sebebiyle eğitimin bazı uygulamaları kapsam haricinde kalacak" bilgisi verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal