Bedelli Askerlikte Sona Gelindi! Bir İmzaya Bakıyor

Bedelli askerlik yasasının Meclis'ten geçmesinin ardından son aşamaya gelindi. Kanun teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunuldu.

30.07.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-13:03) Bedelli Askerlikte Sona Gelindi! Bir İmzaya Bakıyor

Bedelli askerlikle alakalı yasa teklifi geride kalan günlerde TBMM Genel Kurulunda görüşülmüş, sonrasında Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin, bedelli askerlikle alakalı maddeleri kabul edilmişti. Meclis'te kabul edilen Bedelli Askerlik Yasası son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına verildi.

1 MİLYON 340 BİN ASKER ADAYI FAYDALANACAK

Askerlik dönemine gelmiş pek çok asker adayının uzun bir zamandır heyecanlı bekleyişe koyulduğu Bedelli Askerlik, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilerek merak edilen bütün ayrıntılar netlik kazandı. Bedelli Askerlik uygulamasına başvurmak isteyen gençler için gün sayısı tespit edilerek 21 günlük Temel Eğitim sürecinden geçecekleri kararı alınırken, diğer taraftan ise yaş sınırı 25 ve ücret de 15 bin TL biçiminde kesinliğe kavuştu. Peki, meclisin onayıyla beraber hayata geçirilecek yeni uygulamaya yaklaşık 400 bin kadar başvuru beklendiği söylenen Bedelli Askerlik başvuru tarihi nedir? 2018 senesi itibariyle yürürlüğe girecek kanundan 1 milyon 340 bin asker adayı faydalanabilecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU TARİHİ NE ZAMAN?

Bedelli Askerlik başvuru işlemi yapmak isteyen asker adayları ''2018 Bedelli Askerlik Başvuru Tarihi'' araştırmasını tüm hızıyla devam ettiriyor. Bedelli Askerlik sistemine başvuru yapmak isteyen gençler yürürlüğe girecek yasanın Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanmasından sonra 3 ay içinde yurt dışı temsilciliklerine veya askerlik şubelerine giderek başvuru fırsatına sahip olacaklar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal