Bedelli Askerlikte İlk Grup Bugün Teslim Olacak! Başvuru Sayısı ise Şaşırttı

Bedelli askerlik yapacak olan ilk grup bugün birliklerine teslim olacak. Son verilere göre ise bedelli askerliğe başvuru yapanların sayısı 515 bini geçti.

15.09.2018-11:24 - (Son Güncelleme: 15.09.2018-11:17) Bedelli Askerlikte İlk Grup Bugün Teslim Olacak! Başvuru Sayısı ise Şaşırttı

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak için başvuru yapanların sayısı 515 bini aştı. Başvurusunu bitiren yükümlü sayısı ise 170 bini buldu. Bedelli askerlik uygulamasından ilk celp döneminde yararlanacaklar, bugün kışlalarına teslim olacak.

BİLGİ MESAJI GÖNDERİLMİŞTİ

İlk celp döneminde temel askerlik eğitimi için silah altına alınacak yükümlüler temel askerlik eğitimi alabilecekleri birlikleri sistem üstünden öğrenirken, isimlerine kayıtlı cep telefonlarına da bilgi mesajı olarak yollanmıştı.

1. CELP DÖNEMİ BUGÜN, SON CELP 27 EKİM GÜNÜ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlere 3 celp döneminde temel askerlik eğitimi verileceği açıklanmıştı. Birliklere sevk işleminin ilk cep dönemi için 15 Eylül, ikincisinin 6 Ekim, üçüncü sevkin ise 27 Ekim'de gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

İLK 3 CELPTE YER ALMAYANLAR İÇİN KRİTİK TARİH 3 KASIM

İkinci celp dönemi ile alakalı sevk bilgileri 6 Eylül'de duyurulurken, üçüncü celp dönemi ile alakalı bilgiler ise 27 Eylül'de e-Devlet sisteminden açıklanacak. İlk 3 dönemde yer almayan diğer yükümlülerin celp planlaması ise 3 Kasım'ın ardından yapılarak ayrıca açıklanacak.

BAŞVURULAR 515 BİNİ GEÇTİ

AA muhabirinin aldığığı bilgiye göre, bedelli askerlik uygulamasına dönük yoğun istek sürüyor. Bedelli askerlikten yararlanmak için başvuranların sayısı 515 bini aştı. Başvurusunu bitiren yükümlü sayısı ise 170 bine vardı.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal