Bedelli Askerlikle İlgili Detaylar Belli Oldu

Binlerce kişinin beklediği bedelli askerlik konusunda yeni gelişmeler oluyor. A Haber'in aktardığı bilgilere göre bedelli askerlik seçimden sonra çıkarılacak. Peki bedelli askerlikte yaş sınırı kaç olacak ve ücretler ne kadar olacak?

07.06.2018-16:45 - (Son Güncelleme: 07.06.2018-16:33) Bedelli Askerlikle İlgili Detaylar Belli Oldu

A Haber Ankara Haber Koordinatörü Fatih Atik, canlı yayında “Hükümet tarafında bedelli askerlik çalışması başladı” dedi. “Hükümet yetkililerinden aldığımız bilgiye göre seçimden önce çıkması zor gözüküyor” diyen Atik, şunları kaydetti:

Hükümet içinde Milli Savunma bakanlığı ve alakalı bakanlıklar bedelli askerlik çalışmasını başlatmış durumdalar. Seçimin ardından bedelli askerliğin hükümet göreve başlar başlamaz gündeme getirilmesi bekleniyor.

Hükümetten edinebildiğim bilgi, bedelli askerlik çalışması şuan itibariyle başlamış vaziyette. Hem ücretlerin, hem de hangi senede doğanlardan itibaren başvurabilecekleri çalışmanın ayrıntılarını hazırlıyorlar.

Seçimlerden sonraki bir ay zaman içinde de yeni bakanların değerlendirilmesi bekleniyor. Temmuz ve Ağustos ayı içinde bedelli askerlik meselesinin gündeme alınmasını bekliyoruz.

PEKİ NELER KONUŞULUYOR?

2011 senesinde 30 bin lira, 2014'te 18 bin lira olarak duyurulmuştu. Şimdi bu iki ücretin ortasında olacağı tahmin ediliyor 20 - 25 bin lira olacağı düşünülyor.

Yaş hususunda da 28 yaş limiti olacak biçiminde değerlendirmeler var, daha önce de 28 yaş limiti konmuştu. 25 yaş isteği var.

Yerel seçimlerin hemen ardından bedelli askerlik açıklanacak. Ücret hususunda 20 bin lira civarında olacak diye konuşuluyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal