Bedelli Askerlik Torba Yasa İçinde Meclis'e Sunuluyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlik konusunun torba yasa ile Meclis'e sunulacağını açıkladı.

17.07.2018-14:16 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-15:16) Bedelli Askerlik Torba Yasa İçinde Meclis'e Sunuluyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlik konusunun torba yasa ile Meclis'e sunulacağını açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, bedelli askerlik düzenlemesinde, 25 yaş sınırı, 25 gün askerlik süresi ve 15 bin lira bedel öngörüldüğünü bildirdi.

TORBA YASAYA EKLENDİ

"Bugün torba yasa gündeme geldi. Ekim ayında Meclis'in açıldığında gündeme geleceğini düşündüğümüz bedelliyi de bu yasaya ekleme kararı aldık’’ şeklinde konuşan Turan ‘’Bugün bir kaç saat içerisinde kanunu Meclisimize, Plan Bütçe'ye gönderiyoruz. Ümit ediyorum bir an önce toplanacaktır, bu hafta komisyon aşamaları biterse, haftaya da nihayete erecektir. Biz AK Parti olarak hangi vaadimizi, talebimizi ihmal ettik ki bunu edelim?’’ ifadelerine yer verdi.

5 MİLYONDAN FAZLA İNSAN BEKLİYOR

Bedelli ile alakalı son müjdeye değinen AK Parti’li Bülent Turan ‘’Askerlik ruhuna yakışan bir adımı atmak bizimi için bir görevdi. İstiyoruz ki, profesyonel askerliğe geçişin bu bir adımı olsun. Bugün 5 milyondan fazla bunu bekleyen insanımız var. Çok büyük bir yığılma var’’ ifadelerini kullandı.

YAŞ 25, ÜCRET 15 BİN TL, 25 GÜN ASKERLİK YAPILACAK

İddialara gerek olmadığını ifade eden Turan ‘’25 yaş ve 15 bin TL ön görüsüyle beraber, 25 günlük bir askerlik hizmeti öngörülüyor. Çalışmalar takdir, komisyonundur’’ dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal