Bedelli Askerlik Celp ve Sevk Tarihleri Belli Oldu!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yayınlanan açıklamada, "Bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri http://www.turkiye.gov.tr adresinde duyurulmuştur. Ayrıntılı bilgiye varmak için http://www.asal.msb.gov.tr adresini tıklayınız." denildi.

19.11.2018-09:37 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-14:40)

Milli Savunma Bakanlığından yayınlanan açıklamada, bedelli askerlik yükümlüsü olan kişilerin 21 gün temel askerlik yapacakları birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakını temin edebilecekleri tarihler "www.turkiye.gov.tr" adresinden açıklandı.

YOKLAMALAR SEVK ÖNCESİNDE YAPILMALI

Yükümlülerin durumlarına ait bilgileri, askerlik şubelerinden de öğrenebilecekleri söylenen açıklamada, temel eğitime sevk edilecek yükümlülerden yoklaması bulunmayanların yoklamalarını sevkleri öncesinde yapması gerektiği, yoklamasını yaptırmış olsalar dahi rahatsızlığını açıklayan yükümlülerin muayene için yeniden askerlik şubelerine başvuru yapabilecekleri bildirildi.

Açıklamada, birliklerine planlanan vakitte katılmayan yükümlülere Askerlik Kanunu'nun 47'nci maddesinde bildirilen hususlar haricinde işlem tesis edilmeyeceği ve bu yükümlülerin kapsam harici kalabilecekleri bildirildi.

TEMEL EĞİTİMLERİ ALACAKLAR

Bedelliden faydalanacakların alacağı eğitim ile alakalı da askeri kaynaklardan, "Askerlik hizmetini gerçekleştiren tüm gençlerimizin aldığı temel eğitimleri elde edecekler. Normalde bu eğitimin zamanı 28 gündür. Bedelliden faydalanacakları için bu süre 21 olarak tespit edildi. Eğitim süresindeki bir haftalık eksiklik hızlandırılmış bir eğitimi gündeme taşıyacaktır. Temel olarak aynı eğitim programı verilecek. Fakat sürenin kısalığı sebebi ile eğitimin bazı uygulamaları kapsam haricinde tutulacak" bilgisi aktarıldı.

EĞİTİM İÇERİKLERİ

Eğitimin içeriği ile alakalı, "Normal eğitim programında olan yat-kalk da dahil yürüyüş ve sporla selamlama eğitimleri, atış da dahil silah eğitimi, rütbeleri bilme ile milli güvenlik de dahil normal askeri eğitimi programında olan teorik dersler" bilgisi verilirken, silah eğitiminde silahı söküp takmak ve hedefe üç atışın olacağı bildirildi.

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal