Bedelli Askerlik Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

Binlerce kişinini merakla beklediği bedelli askerlik kılavuzu Milli Savunma Bakanlığı'nın sitesinde yayınlandı. Merak edilen bir çok konu da bu şekilde netleşmiş oldu.

03.08.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 03.08.2018-12:44)

Bedelli Askerlik başvurusu için beklentilerini devam ettiren gençler için beklenen Resmi Gazete kararı yayımlandı. 3 Ağustos Cuma günü yayımlanan Resmi Gazete'de 'Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' başlığı altında olan bedelli askerlik kanunu, bazı koşulların netlik kazanmasına olanak verdi. Bedelli askerlik başvuru kılavuzu da asal.msb.gov.tr sayfasından ilan edildi.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çerçevesinde bedelli askerlik hususunda pekçok ayrıntı resmiyete kavuşmuş oldu. Yasaya göre, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne nedenle olursa olsun askerlik yapmayıp, 1 Ocak 1994'ten önce dünyaya gelen bedelli askerlikten faydalanmak isteyen yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği günden itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine yada yurt dışı temsilciliklerine başvuru yapacak.

21 GÜN ASKERLİK YAPILACAK

Bedelliden yararlanan insanların askerlik hizmetini yerine getirmiş olmaları için başvurularda 15 bin Türk lirası yada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna oranla ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını bir defada vermeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri lazım.

BAŞVURU KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

ZİRAAT VE HALKBANK

Uygulamadan faydalanacaklar bedelli askerlik tutarı olan 15 bin TL'yi Ziraat Bankası ve Halkbank'a ödeyecek. Yurtdışında ikamet edip uygulamadan faydalanacakların temel askerlik eğitimi ise internet üstünden yapılacak. Bu uzaktan eğitimde 'devlet şuuru, vatan sevgisi, tarih, vatandaşlık eğitimi ve TSK'yı tanıma' dersleri olacak . Uzaktan sağlanacak bu eğitimde sınav şartı ise yer almayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal