Bedelli Askerliğini Bitiren 2 Bin 475 Kişi Yemin Etti!

Bedelli askerlik görevini tamamlayan 2 bin 475 asker Ankara Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında yemin etti.

26.10.2018-17:26 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-17:33)

Ankara Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında bedelli askerlik vazifesini yapan 2 bin 475 kişi için yemin töreni yapıldı. Törene askeri görevliler ve bedelli askerlik yapanların aileleri katıldı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, birliğe ilk teslim olan piyade er Ersoy Kılıç'ın yaş kütüğüne plaket çakmasıyla sürdü.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Eğitimlerini başarıyla bitiren askerler ile babalarıyla aynı yerde vatani vazifesini gerçekeleştiren askerlere hediye dağıtıldı. Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tank Albay Burç Pekin, törende gerçekleştirdiği konuşmada, terörle mücadelede şehit düşen askerler için Allah'tan rahmet diledi.

"MEHMETÇİK OLMAK BİR ONURDUR"

Pekin, yemin etmenin ülkeye ve bayrağa sadakatin bir ifadesi olduğunu söyleyerek, "Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik vazifeniz, ilerde çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Ettiğiniz bu kutsal yeminin, size, ailelerinize, Türk silahlı kuvvetlerimize ve yüce halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

"HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Temel eğitim süresince bedelli askerlerle ilgilenen komutanlara da konuşma yapan Pekin, şöyle dedi: "Atalardan yadigar Mehmetçik ruhunu evlatlarımıza sevgiyle aşıladınız. Onlara sizler Mehmetçiksiniz, kardeşsiniz dediniz. En önemlisi ise aldığınız emanetleri bugün, anne ve babalarının karşısına büyük bir gururla dimdik çıkardınız. Emek ve gayretlerinizden sebeple sizlere tek tek teşekkür ediyor ve kalpten kutluyorum."

SİLAHA EL BASARAK YEMİN ETTİLER

Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Merkez Komutanı Tank Albay Burç Pekin'in konuşmasının sonrasında askerlerin yemin etmesine geçildi. 21 günlük eğitimlerini bitiren askerler, silaha el basarak yemin etti. Askerler, yemin töreninin sonrasında ailelerine kavuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal