BBP lideri Destici'den Seçim Yardımı Önerisi

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, "Uyum yasaları yapılırken, 'seçim yardımı' adı şemsiyesinde dağıtılan 548 milyon TL’nin içerisinden seçime girmeye hak kazanan siyasi partilere bir taban paranın verilmesini teklif ediyoruz'' şeklinde konuştu.

22.04.2018-22:12 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-22:08) BBP lideri Destici'den Seçim Yardımı Önerisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Uyum yasaları yapılırken, 'seçim yardımı' adı şemsiyesinde dağıtılan 548 milyon TL’nin içerisinden seçime girmeye hak kazanan siyasi partilere bir taban paranın verilmesini teklif ediyoruz" şeklinde konuştu.

BBP’nin, "erken seçim" konusu ile bir araya gelen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında konuşan Mustafa Destici, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı, bu bayramı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına rahmet diledi.

Başkan Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının sonrasında ülkenin seçim havasına girdiğini belirtti. 16 Nisan referandumu ile yeni bir sisteme geçişin kabul edildiğini ancak daha geçilmediğini belirten Mustafa Destici, "Seçimlerden sonra eski sistemden tamamen kurtulacak’’ şeklinde konuştu.

Mustafa Destici, ittifakların meclisten geçen kanun ile yasal hale getirilmesi de dahil olmak üzere BBP olarak bu sürece destek olduklarını belirtti.

24 Haziran’da seçim kararım alınmasının sonrasında 16 Nisan'da kabul edilen başkanlık sistemi anayasa maddeleriyle uyumlu hale getirmek için 8 maddelik bir uyum yasası teklifinin Meclise sunulduğunu anımsatan Mustafa Destici, bu düzenlemelerin mecburi olduğunu açıkladı.

Siyasi partilere yapılan Hazine yardımı dahilinde AK Parti, CHP, MHP ve HDP'ye geçtiğimiz ocak ayında 274 milyon lira verildiğini, seçim yardımı adıyla aynı partilere 548 milyon lira daha ödeneceğini belirten BBP lider Destici, Mecliste görüşülen yasada "eksik, hukuksuz ve haksız buldukları bir husus bulunduğunu"  belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal