BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: HDP'li Tüm Belediyelere Kayyum Atanması Lazım

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Yalnızca 3 büyükşehire değil, şu anda HDP'nin elinde olan tüm belediyelere kayyum atanmasını tavsiye ediyorum. HDP, PKK'nın siyasi ayağıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terör örgütünün partisine de müsaade etmemesi gerek' dedi.

28.08.2019-15:03 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-14:59) BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: HDP'li Tüm Belediyelere Kayyum Atanması Lazım

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, genel merkez binasında yaptığı basın toplantısında gündem ile alakalı açıklamalar yaptı. Destici, Mardin, Şırnak ve Batman'da PKK'ya dönük bugün başlatılan 'Kıran-2' operasyonun devam ederken, dışarda da aynı biçimde operasyonların devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin karşısında yalnızca terör örgütlerinin olmadığını söyleyen Destici, "Burada emperyalist küresel güçler de var. Hedefleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi orada terörü bitirmek, teröristleri temizlemek, bölgeye huzur ve barış getirmek değildir. Onlar kendi çıkarları için oradalar. Bunun öncülüğünü Amerika Birleşik Devleti yapmaktadır. PYD ve YPG’ye her türlü silah ve mühimmat desteğinin yanında lojistik desteği de vermektedir. Devletimin, milletimin çıkarları yanında yer almıyorsun, o zaman teröre karşı ortak bir duruş ve mücadele geliştirmesi lazım. Biz bunu Amerika Birleşik Devletleri’nde hiç göremedik. Son yapılan mutabakatta da güvenimiz yoktur" dedi.

'HDP’NİN ELİNDE OLAN BÜTÜN BELEDİYELERE KAYYUM ATANMALIDIR'

Destici, Diyarbakır, Van ve Mardin'de belediyelere kayyum atama kararının yerinde ve doğru olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Yalnızca 3 büyükşehire değil, şuanda HDP’nin elinde bulunan tüm belediyelere kayyum atanmasını da tavsiye ediyorum. HDP, PKK’nın siyasi koludur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terör örgütünün partisine de müsaade etmemesi gerek. Kayyum atanan belediye başkanlarının ağzından şunu duymadık; ‘Siz ne diyorsunuz, bizim PKK ile ne ilişkimiz var? Bizi nasıl onla aynı yerde değerlendirirsiniz’. İtirazlarını duyduk mu, duymadık. Şuanda görevde olanlar da aynı biçimde PKK’ya hizmet ediyorlar. Durdukları her an devlete ve millete ziyandır, zarardır. Yakınlarını da belediye kadrolarına doldurmaktadırlar."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal