BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 31 Mart'ta Nerede Durmuşsak Şimdi de Oradayız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Seçim kararını değerlendiren Destici, "31 Mart'ta nerede durmuşsak şimdi de orada duruyoruz" dedi.

08.05.2019-16:04 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-16:15)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Destici'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği kararı tartışmanın Türkiye'ye bir yararı yoktur. YSK'nın kararı kesindir ve geri dönüşü yoktur. Bizim halkımızın sağduyusuna, ferasetine güvenmemiz lazım. Millet, YSK'nın yanlış bir karar verdiğini düşünüyorsa bunu sandığa yansıtacaktır. Doğru bir karar verdiğini düşünüyorsa da bunun gereğini sandık başında yapacaktır.

Biz halka yeniden gidiliyor olmasını da çok anormal bir şeymiş gibi sunmanın bir manası yoktur. Bu gibi durumlar daha önce de çok defa meydana geldi. Bu süreçte önemli olan beraberliğimizi korumamız lazımdır.

İKİ HASSASİYETİMİZ VARDI

Büyük Birlik Partisi olarak yerel seçimlerle alakalı iki hassasiyetimiz vardı. İlk olarak Güneydoğu'da siyasi bölücülerin güç kazanmaması adına bir duruş sergiledik ve bunda da sonuç aldık. İkincisi de Büyükşehirler'de siyasi bölücülerle yapılan iş birliğine karşı bir karar ortaya koyduk ve Cumhur İttifakı adaylarını destekledik. Bu neticeye baktığımızda aday göstermememize karşın 98 bin 386 oy aldık. Bununla birlikte oyumuzun ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz.

15 TEMMUZ'DA NEREDE DURMUŞŞAK ORADA DURUYORUZ

Biz BBP olarak 15 Temmuz'da nerede durmuşşsak, 16 Nisan'da nerede durmuşsak, 24 Haziran'da nerede durmuşsak, 31 Mart'ta nerede durmuşsak şimdi de orada duruyoruz. Biz duruşumuzu bir başkasının pozisyonuna göre şekillendirmiyoruz. Bizim ilkelerimiz var. PKK'nın uzantıları, siyasi bölücüler nerede duruyorsa BBP onun tam karşısındadır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal