Bayramda 4 Gün Sokağa Çıkmak Yasak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır." dedi.

18.05.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-21:21)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vefa Sosyal Destek Gruplarına PKK'lıların Van'da yaptığı eylemle CHP'lilerin Adana'da gerçekleştirdiği saldırı farklı araçlarla olsa da aynı gayeye yöneliktir." dedi.

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Siyasette kurdukları ittifakı sahada devlete, kamu görevlilerine, mazlumlara saldırmak üzere genişletenlerin hesabını milletimiz sandıkta görecektir. Türkiye önümüzdeki dönemde sadece salgını yenmekle ve 2023 hedeflerine ulaşmakla kalmayacak. Aynı zamanda bu hastalıklı siyasetin temsilcilerinden de kurtulacaktır. Siyasette kurdukları ittifakı sahada devlete saldırmak üzere genişletenlerin hesabını milletimiz sandıkta görecek. Siyasi çıkarlar uğruna eli kanlı teröristlerle ve uzantılarıyla ittifaklar içine girenlerin yakasından milletimizin eli eksik olmayacaktır."

YENİ TİP CORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin salgınla mücadelesi başarıyla sürüyor. Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı dışarıya tamamen kapatıp günlük hayatı tümüyle durdurup salgının bitişini bekleyemeyiz. Sosyal hayatın her alanında diğer insanlarla aramızda 1.5-2 metre fiziki mesafe bırakmaya özen göstereceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, sağlık hizmetleri ve temizlik malzemeleri konusunda hiçbir sıkıntının olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir'deki şehir hastanesinin tamamının perşembe günü Japonya Başbakanı Abe ile birlikte hizmete açılacağını söyledi.

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Arife gününden itibaren bayramın sonuna kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 23-24-25-26 Mayıs'ı kapsayacak yasak tüm illerde geçerli olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-26 Mayıs'ta 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONA ERDİ

Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır.

Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır. Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir.

SEYAHAT KISITLAMASI

15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz.

60 bin mahkumun Mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır.

CAMİLER KISMEN İBADETE AÇILIYOR

29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerimizde ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz.

"MASKE ARTIK HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASI HALİNE GELECEKTİR"

Maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. Sokakta, iş yerinde, toplu taşıma alanında, sosyal hayatın her alanında insanlarla aramızda en az 1,5-2 metre mesafe bırakacağız, ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Maske, mesafe ve temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmez birer parçası haline gelecektir.

"SAĞLIKÇI VE EMEKÇİ KARDEŞLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bu vesile ile bir kez daha salgın döneminde 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız başta olmak üzere milletimize hizmet için gece gündüz çalışan Vefa Sosyal Destek grubu çalışanlarına şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Tüm sağlıkçı ve emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal