Bayram Yaklaşırken Kurbanlık Fiyatları da Belli Olmaya Başladı

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık fiyatları da belli olmaya başladı. Buna göre büyükbaş hayvanın kilosu ortalama 26 lira, küçükbaşların ise 24 lira olması bekleniyor.

05.07.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-12:24)

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, "İstanbul'da bu sene 80 bin kadar büyükbaş, bir milyona yakın da küçükbaşın kesileceğini düşünüyoruz. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının geçen seneye oranla yüzde 10-15 fazla olacağını tahmin ediyoruz. Bu sene büyükbaşta kilogram fiyatları 26 liradan başlayacak. Karaman Anadolu koyununun kilogramının 23-24 liradan, kıvırcık koyunların ise 24-25 liradan satışa çıkması düşünülüyor" dedi.

ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan'ın açıklamalarından öne çıkan şu şekilde;

"FİYATLAR BEKLENEN RAKAMLAR"

"Hem büyükbaşta hem de küçükbaşta bu fiyatlar beklenen rakamlar. Arz fazla olursa rakamların geçen seneyle aynı seviyelere inmesi mümkün olacaktır.

"HAYVAN VARLIĞI YETERLİ"

Türkiye çapında Kurban Bayramı'nda 800 bin-bir milyon aralığında büyükbaş, 2,5-3 milyon dolaylarında da küçükbaş hayvan kesiliyor. Halihazırda Türkiye'nin yeterli stoku var, mevcut hayvan varlığı fazlasıyla yeterli."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal