Bayram İçin Suriye'ye Giden Sığınmacılar Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Olursa Dönemeyecek

Suriyeli sığınmacıların Ramazan Bayramı için ülkelerine dönüşleri devam ediyor. Ancak hesaba katmadıkları bir şey var. 24 Haziran'da eğer Muharrem İnce cumhurbaşkanı olursa, Suriyeliler Türkiye'ye geri dönemeyecek.

25.05.2018-19:36 - (Son Güncelleme: 25.05.2018-20:58)

Suriyeli sığınmacıların Ramazan Bayramı'nı Suriye'de geçirmek için, Kilis'ten çıkışları devam ederken, Öncüpınar ve Cilvegözü Sınır Kapılarında yoğunluk meydana geliyor. Yalnızca Kilis Valiliği'nden randevu alan yaklaşık 74 bin Suriyeliden 8 binden çoğunun ülkesine geçiş yaptığı kaydedildi. Bayramlaşmak için Suriye'ye geçenlerin dönüş işlemleri 26 Haziran saat 08.00'de başlayıp 6 Temmuz saat 17.00'de bitirilecek. Fakat 24 Haziran'da Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı olması halinde Türkiye'ye geri gelemeyecekler.

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CNN Türk canlı yayınında “4.5 milyon Suriyeli Türkiye’de hayatına devam ediyor. Bayramda gidiyor 72 bin kişi, 1 hafta 10 gün kalıyor, sonra tekrar geliyor. Eğer sen gidip 10 gün kalıp tekrar dönebiliyorsan kal orada sürekli. Neden geliyorsun, tatile mi geliyorsun? Demek ki koşulların müsait. Gittikten sonra kapatırım kapıyı orda kal. Burası aşevi mi? Benim ülkemin halkı işsiz” demişti.

Geçtiğimiz sene Ramazan Bayramı sebebiyle Türkiye'de yaşayan 200 bin Suriyeli ülkelerine gitmiş ve bayram ardından dönüş gerçekleştirmişti. Bu sene sayının 200 binden fazla olacağı tahmin ediliyor. Sınır kapılarından Suriyeli sığınmacıların geçişleri sürekli devam ediyor.

BİR BUÇUK AY KALIP DÖNECEĞİM

Uzun süredir Türkiye'de yaşadığını aktaran Halit Barun, "Türkiye bu hususta bize çok destek oluyor. Ailemi çok özledim ve 1,5 ay orda kalmayı düşünüyorum" diye konuştu.

ÇOCUKLARIM İDLİB'TE BİR AY KALIP GELECEĞİM

Yanında oğlu Ahmad ile Ramazan ve bayramı İdlib’te yaşayan diğer çocukları ile beraber geçirmek istediğini söyleyen Hayat Nahsen ise, “Çocuklarım İdlib’te kalıyor. Bir ay gidip onlarla hasret gidereceğim” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal