Baykal, İnce'nin CHP'den Ayrılmaması İçin Kılıçdaroğlu'nu Ziyaret Edecek

Eski CHP genel Başkanı Deniz Baykal, Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılmaması için genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceğini belirtti.

08.08.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-10:16) Baykal, İnce'nin CHP'den Ayrılmaması İçin Kılıçdaroğlu'nu Ziyaret Edecek
CHP eski genel başkanı Deniz Baykal, gündemle ilgili soruları cevapladı.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu'na konuşan Deniz Baykal, Muharrem İnce'nin CHP'yi bırakmaması için genel başkan Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceğini açıkladı.

Deniz Baykal, Muharrem İnce'nin istifası meselesiyle ilgili, 'İnce'nin ayrılmasına da parti kurmasına da göz yumamayız, hazmedemeyiz.

Muharrem İnce'nin ayrılmasına izin vermemeliyiz. Ayrılması kabul edilemez. Cumhuriyete inanan, demokrasiyi savunan CHP'liler bu ayrılığı hazmedemez.' ifadelerini kullandı.

'AYRILMASI VAHİM BİR HATA OLUR'

Kurultayın ardından Kılıçdaroğlu'nu kutlama ziyareti gerçekleştireceğini dile getiren Baykal, şu ifadeleri kullandı:

'Bu vesile ile de Muharrem İnce konusundaki düşüncelerimi anlatacağım. Sayın Kılıçdaroğlu'na, İnce'yi çağırın baş başa görüşün. İktidar yolundaki kararlılığımızı anlatın. Ayrılmanın yanlış olduğunu ifade edin. Muharrem sevgi ve saygıyı hak eden gerçek bir CHP'lidir. Ayrılması vahim bir hata olur. Şu andan sonra kim haklı, kim haksız önemli değil" diyerek düşüncelerimi arz edeceğim.'

İNCE'YE 'GİTME' ÇAĞRISI

Muharrem İnce'ye seslenen Baykal, 'İnanıyorum ki, İnce'de sağduyusu, CHP sevgisi ve demokrasiye bağlılığı ile bu yanlıştan dönmek için yol açar.' şeklinde konuştu.

BULUŞMA OLURSA BAYKAL KATILACAK MI?

'Kılıçdaroğlu-İnce buluşmasında yer almak ister misiniz?' sorusuna Baykal, 'Kendisine (Kemal Kılıçdaroğlu'na) talimatını beklediğimi söyleyeceğim. İnce'ye de güveniyorum. Hata yapmamalı, ayrılmamalı. Genel Merkez 'yanlış yaptı' dememeli.

İnce'ye hak ettiği sevgi ve saygıyı gösterirsek gereğini tereddütsüz yapacaktır. Son olarak şunu söyleyeyim: Tuzağa düşmeyelim, ayrışmayalım...' yanıtını verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal