Bayburt'ta AA Muhabirini Arayan 2 Asker Şehit Oldu

Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'nda uçuruma düşerek, kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları esnasında akıntıya kapılan 2 asker şehit oldu. 

17.05.2019-19:10 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-21:50)

Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'nda uçuruma düşerek, kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları esnasında arama kurtarma timinden 2 jandarma görevlisi sulara kapıldı.

AKINTIYA KAPILDILAR 

Kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları esnasında Astsubay Mustafa Gidergelmez ile Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya, Çamlıkaya HES bölgesinde HES'in kapaklarını açmaya çalışırken bir anda akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Kaybolan iki asker HES'ten yaklaşık 600-700 metre ileride 100'er metre arayla dereden çıkartıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen askerlerin şehit olduğu açıklandı. 

AMBULANSTA NABIZ ALINDI 

Şehit olan Jandarma personeli iki asker, uzun uğraşlar ve halatlar yardımıyla dere içerisinden yola çıkartıldı. Ambulansla Çaykara Devlet Hastanesi'ne gönderilen şehitlerden Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya'ya ilk yardım ekiplerinin ambulansta yaptığı müdahaleden sonra nabız alınması üzerine Of Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kapaklıkaya, burada yaklaşık 1,5 saat süren tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. 

"HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"  

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 8 gündür AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü belirterek “Arama çalışmalarına Jandarma Genel Komutanlığı’nın Arama Kurtarma ekipleri olan JAK Timleri de katılıyordu. Çalışma sırasında 2 personel Çaykara ilçesi Çamlıkaya HES bölgesinde akıntıya kapılarak suda kayboluyorlar. Suya kapıldıkları yerden 600-700 metre mesafede kendilerine ulaşıldı. Tüm müdahalelere rağmen maalesef jandarma personelimizi JAK Timi’ndeki arkadaşlarımızı kurtaramadık. Başka aileleri olmak üzere hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

"ŞEHİTLERİMİZİN KURTARILMASI İÇİN MÜCADELE EDİLDİ"  

Çalışmaları takip eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise yaptığı açıklamada “Arkadaşlarımızın, şehitlerimizin kurtarılması için burada çok büyük bir mücadele sergilendi. Biz de şahit olduk ama maalesef naaşlarına ancak ulaşılabildi. Aileleri başta olmak üzere tüm jandarma personelimize ve milletimize baş sağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal