Bayburt Kehribarının İlk Ürünleri Piyasaya Sunuldu

Ülkemizde bir ilk olma niteliği taşıyan ve Bayburt’ta keşfedilerek çıkarılmaya başlanan Bayburt Kehribarı tezgahta yerini aldı. Doğal kehribardan özel olarak hazırlanan ürünlerin satışa sunulduğu Heytam Haşlak’a ait dükkanın açılışı Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

11.07.2019-19:01 - (Son Güncelleme: 11.07.2019-18:55) Bayburt Kehribarının İlk Ürünleri Piyasaya Sunuldu

Doğal kehribardan özel olarak hazırlanan ürünlerin satışa sunulduğu Heytam Haşlak’a ait dükkanın açılışı Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

KEHRİBAR ÜRÜNLERİNİN SATIŞINA BAŞLANDI

Böylelikle, Bayburt'un Merkez'e bağlı Aydıncık Köyü'nde Heytam Haşlak tarafından tespit edilen kehribarın ekonomiye kazandırılması adına önemli bir adım atılmış oldu. Daha önce maden işletme ruhsatı alan Haşlak, usta ellerde tesbih, yüzük, kolye ve süs takısı haline getirilen doğal kehribar ürünlerinin satışına başladı.

YAPILAN ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Şehir merkezindeki Yıldız Garajı içerisinde açtığı işletmede doğal ve işlenmiş kehribarları tezgaha dizen Haşlak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a takdim etmek arzusuyla hazırladığı kehribar taşından yapılmış Cumhurbaşkanlığı forsu kaplamalı hediyelik eşya sandukası ile kehribar üzerine gümüş işlemeli tespihleri de sergilemeye başladı. 

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal