Batı Trakya'da Müftü Mete'ye Irkçı Tehdit: İyi Türk, Ölü Türk'tür

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'nin ailesiyle beraber ikamet ettiğini apartmanın asansörüne Yunan dilinde, "İyi Türk, ölü Türk'tür" gibi ifadelerin yer aldığı tehdit içeren mesajlar yazıldı. Mete, ırkçıları teşvik edenleri "Azınlığa saldıran siyasetçiler, basın, hala üç maymunu mu oynayacaktır?" sözleriyle eleştirdi

29.11.2020-11:40 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-15:49) Batı Trakya'da Müftü Mete'ye Irkçı Tehdit: İyi Türk, Ölü Türk'tür
Batı Trakya ırkçı bir saldırıya tanık oldu. İskeçe'nin Müftüsü Ahmet Mete'nin ailesiyle ikamet ettiği binanın asansörüne, Mete'ye karşı küfür ve tehdit içeren ırkçı ifadelerin yer aldığı yazıldı.

Asansörün camına "H.A" imzasının yer aldığı Yunanca yazılan notta, "İyi Türk, ölü Türk'tür", "Hoca, yüzüne ..." benzeri ırkçı nefret içerikli mesajları ve hakaretler yer aldı.

Hadiseyi sosyal medya hesabı üzerinden bildiren Mete, şu ifadeleri paylaştı:

"Türklüğümüzü tasdik etmeleri takdire şayandır. Ancak 'azınlık rahattır, eşitlik vardır' diyenlerin bu gibi saldırıları görmeleri lazımdır. Azınlığa saldıran siyasetçiler, basın, bu durumlara hala üç maymunu mu oynayacaktır? Bina sakinleri, emniyeti aramış ve polisler ilgilenmiştir. Yetkililerin bunu dikkate almalarını umuyoruz."

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan'da İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye ırkçı tehdit içerikli notun yazılmasını kınadı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal