Batı Medyası Gerçek Yüzünü Gösterdi!

ABD merkezli CNN, FETÖ elebaşısını ekranda aklıyor, İsviçre teröristlere kucak açıyor, İngiliz vekil Türkiye karşıtı rapor için darbecilerden para alıyor ve Almanya Erdoğan’ın konuşmasına izin vermiyor

02.08.2016-09:46 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Batı Medyası Gerçek Yüzünü Gösterdi!
Türkiye'de 15 Temmuz gecesi kanlı darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine karşı yürütülen operasyonları eleştiren Batı dünyası aynı zamanda FETÖ mensuplarına da kucak açmaya devam ediyor. ABD merkezli CNN International televizyonu halkın üzerine bombalar yağdırarak seçilmiş hükümeti devirmeye çalışan FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen'i ekranlara çıkardı. Üstelik dökülen onca masum kanına rağmen adeta FETÖ lideri aklanmaya çalışıldı. Daha önce terör örgütü PKK'nın liderine izin veren Almanya demokrasiye destek mitinginde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın videokonferans ile konuşma yapmasını engelledi. Diğer taraftan İsviçre ise FETÖ militanlarına kapılarını açarken bir İngiliz milletvekilinin de Türkiye karşıtı rapor yazmak için FETÖ'cülerden para aldığı ortaya çıktı.

CNN, TERÖR ELEBAŞISI GÜLEN'İ EKRANDA AĞIRLADI
ABD'nin önde gelen basınyayın kuruluşlarının akın akın gidip röportaj yaptığı FETÖ ele başısı Fetullah Gülen'e bu sefer CNN'den Fareed Zakaria mikrofon tuttu. Gülen'le yaptığı birebir mülakatı gazetecilik başarısı gibi sunan Zakaria'nın zayıf soruları, Türk izleyicileri ise hayal kırıklığına uğrattı. Gülen söz konusu programda Türkiye'deki girişimin "askeri darbeden çok, Hollywood film senaryolarına" benzediğini söylerken, "Bunun böyle olduğunu darbeden sonra yapılan tutuklamalardan görüyoruz. Listeler hazırdı" dedi. Zakaria'nın 500'den fazla kişinin şehit olduğu, binlerce kişinin yaralandığı bir darbe girişimine tiyatro denmesine sessiz kaldığı görüldü. GPS adlı programa Pennsylvania'daki çiftliğinden konuk olan Gülen, kendisi hakkındaki iddiaların uluslararası bir komisyon tarafından da soruşturulmasını istedi. "Darbeciler Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı ikna etmek için sizinle görüştürmek istemiş. Böyle bir girişiminiz oldu mu?" sorusuna Gülen, "Hulusi Akar onurlu bir insan. Böyle bir şey denmişse araştırılması lazım" diyerek yanıt verdi. Gülen, Akar'ın bu konuyu savcılık ifadesinde resmi olarak anlattığını görmezden geldi. Darbeyi ordu içerisindeki aşırı milliyetçilerin yaptığını iddia eden Gülen, "İçlerinde bize sempati duyan kişiler varsa bunlar bizim düşüncelerimize ihanet etmiştir" şeklinde konuştu.

Alman gazeteci:

Karayılan'a verilen izin Erdoğan'a verilmedi
Alman gazeteci Christian Bath, terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan'a 2011'de bir etkinlikte telekonferans izni veren Almanya'nın, bu izni Köln'de önceki gün düzenlenen Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vermemesini bir yazıyla eleştirdi. Die Tageszeitung gazetesi yazarı Bath, "Toplu gösteri yürüyüşünü düzenleyenler, gösterinin içeriğinin ve akışının nasıl olacağına kendisi karar verebilir. Konuşmacının toplantı yerinde olup olmaması, uydu aracılığıyla canlı olarak bağlanıp bağlanmaması düzenleyenleri ilgilendirir. Eğer Edward Snowden veya Obama canlı bağlantı yapmak istiyorlarsa bu onların hakkıdır. Erdoğan için de başka bir kural geçerli olamaz" dedi. Bath yazısında devletin, yasalara saygılı olunduğu müddetçe gösterilerin içeriğine müdahale edemeyeceğinin altını çizerek "Köln polisi, Erdoğan'ın planlanan konuşmasında şiddet yahut korkutmaya yönelik bir içerik olduğuna dair hiçbir kanıt sunamadı" diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal