Başkent'in Giriş-Çıkışları Araç Trafiğine Kapatıldı

Şehir merkezi girişlerinde kurulan denetim noktalarında durdurulan araçların sürücü ile yolcuların, ateşleri kontrol edildi.

04.04.2020-09:24 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-11:20)

Şehir merkezi girişlerinde kurulan denetim noktalarında durdurulan araçların sürücü ile yolcuların, ateşleri kontrol edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın coronavirüs salgını önlemleri kapsamında 30 büyükşehir ve akciğer rahatsızlıklarının sıkça görüldüğü Zonguldak'a giriş-çıkışların yasaklandığını açıklamasının akabinden, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 şehrin valiliğine konuyla alakalı ilave genelge gönderildi.

Genelgeye bakıldığında, 30 büyükşehir şehre akciğer hastalıklarının sık görüldüğü Zonguldak'a, giriş-çıkışlar 15 günlüğüne kapatıldı.

ARAÇ DENETİMİ YAPILDI

Başkentte ilçe emniyet müdürlükleri ile jandarma birimleri, gece yarısı itibariyle kentin giriş ile çıkışlarında önlem aldı. Görevli ekipler, durdurdukları araç sürücülerine şehre gelme sebeplerini ve şehri terketme sebeplerini sordu.

SEBEP GÖSTERMEYENLERİ ALMADILAR

Uygulamanın ilk günü olması sebebiyle geçerli sebebi olan araçların geçmesine izin verilirken, bir mazeret gösteremeyenlerin ise geçişlerine izin verilmeyerek şehre geri dönmeleri gerektiği belirtildi.

ATEŞLERİ ÖLÇÜLDÜ

Ankara'ya gece yarısından sonra giren araçlar, şehir merkezi girişlerinde kurulan denetim noktalarında durduruldu. Sürücü ile yolcuların, ekipler aracılığıyla ateşlerine bakıldı. Vücut sıcaklıkları 38 derecenin üstündeki olanlar, sağlık kurumlarına gönderildi.

GECE YARISINDAN ÖNCE GERİŞLERDE SORUN OLMADI

Diğer taraftan polisler, İstanbul-Ankara otoyoluna gece yarısından önce giriş yapan sürücülerin geçişinde mağduriyet olmaması için izin verdi. Eskişehir-Ankara kara yolunda Polatlı ilçe sınırının başladığı yer kurulan kontrol noktasında da Eskişehir'e gitmek isteyen vatandaşlardan da yalnızca geçerli sebebi olanlara izin verildi.

İHTİYAÇLARI TAŞIYANLARA FATURA KOŞULUYLA GEÇİŞ SERBEST

Buna bakıldığında, 31 ile başta temel ihtiyaç malzemeleri olarak ilaç ile tıbbi malzemeler için gereken ürün ya da malzemeleri taşıyan araçların geçişlerine makbuz veya fatura benzeri belgelerini ibraz etme koşuluyla izin verilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal