Başkan Mevlüt Uysal Cem Vakfı'nın Programında Konuştu

Orta Asya'dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı ve Hz. Ali’nin doğum günü, Cem Vakfı tarafından düzenlenen programla kutlandı.

21.03.2019-21:01 - (Son Güncelleme: 21.03.2019-20:37)

Hz. Ali’nin doğum yıldönümü ve Nevruz Bayramı dolayısıyla Cem Vakfı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Müşerref Pervin Tuba Durgut, Osman Boyraz, İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dengişik, İstanbul İl Müftü Vekili Musa Bilgiç, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Cem Vakfı Onursal Başkanı İzzettin Doğan, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal konuşmasına, “Buraya parlamenter sisteminin son başbakanı Binali Yıldırım’ın selamını getirdim. Binali Bey’in selamını getirirken dedesinin Ali amcasının adı Ali oğlunun adı Ali olan birisi olarak burada konuşuyorum” diyerek başladı.



UYSAL: “İNŞALLAH TÜM MÜSLÜMANLAR NEVRUZ’UN MERKEZİNDE BULUŞURLAR”

Nevruz’un toplumu birleştirici yönüne vurgu yapan Başkan Uysal, “Nevruz, baharın gelişi, Türk dünyasının bayramı, İslam dünyasının bayramı Hz. Ali efendimizin doğumu. İnşallah bütün İslam dünyası, Türk dünyası, tüm Müslümanlar Nevruz’un merkezinde buluşurlar” diye konuştu.

Başkan Uysal, Nevruz’un tüm Türk ve İslam dünyasının ortak bayramı olduğunun altını çizerek, “Bugün seçim sürecindeyiz. Güneydoğulu seçmenlerimizle buluştuk orada da söyledim. Bazı şeyler bize ya öğretilmedi bilemedik, ya yanlış öğretildi yanlış bildik. Nevruz bizim ortak bayramımızken, bazı günler tartışma bayramımız oldu. İnşallah Cem Vakfımızın bu toplantısı Nevruz Bayramımızın ortak bayram olması adına çok katkı sunacak. Cem Vakfı’na bu nedenle canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.



“KIYAMETE KADAR EHLİBEYT SEVGİMİZİ HİÇ KİMSE BİZDEN ALAMAYACAK”

Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten bir dönem Ali ismi yasaklanmış, bir dönem Hz Ali konusunda bilgilenme yasaklanmış, bazı dönemler yanlış bilgiler verilmiş ama hiç kimse Müslümanların kalbinden Ali sevgisini, Ehlibeyt sevgisini alamamış, sökememiş. Bu en büyük gururumuz sevincimiz. İnşallah kıyamete kadar bu Ehlibeyt sevgimizi Hz. Ali sevgimizi hiç kimse bizden alamayacak. Tabii ki geçmişte yapılan yanlışlar olduğu gibi bugün de hala bazı yanlışlar yapılıyor olabilir. Asıl olan nasıl ki geçmişte yapılan yanlışları, zaman ve ehlibeyt sevenlerin, Müslümanların feraseti düzelttiyse inşallah bugün yapılan yanlışlar var ise şayet bugün de aynı sevgi aynı feraset o yanlışları düzeltecektir. Ben inanıyorum ki gerçekten bizi bize bıraksalar aynı dine aynı kitaba aynı peygambere aynı ehlibeyte Hacı Bektaş Veli’ye Yunus Emre’ye Mevlana’ya hep beraber sahip çıktığımızı orada buluştuğumuzu göreceğiz.”

“ÇANAKKALE, BAYRAK, MİLLETİMİZ BİZİ BİRBİRİMİZE BAĞLIYOR”

Mevlüt Uysal, konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bildiğimizin bazı şeyler var ki bizi birbirimize sıkıca bağlıyor. Gelin oradan tutalım ve birbirimizi salmayalım. Çanakkale bağlıyor bizi, bayrak bağlıyor bizi, millet bağlıyor bizi inşallah buna sahip olalım. Hep beraber Nevruzumuza sahip çıkalım. Bu devleti kurarken yaşanan sıkıntılara, bu devleti var ederken, ayakta tutarken yaşanan sıkıntılara, bu devleti daha sonra yıkmaya karşı çalışanlara karşı mücadeledeki ortak tavrımıza sahip çıkalım. İnanıyoruz ki ehlibeyt ortak yönümüz olacak ve aynı dinde olduğumuzu hepimiz fark edeceğiz. Hz. Ali Efendimizin doğumu, Nevruz Bayramımız hepimize kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal