Başkan Erdoğan'dan S-400 Alımlarında Dolar Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400 alımlarının hangi para birimiyle gerçekleştirileceği konusunda açıklama yaptı.

29.11.2018-10:31 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-10:26) Başkan Erdoğan'dan S-400 Alımlarında Dolar Açıklaması

Gazetecilerin, Putin’in S-400 alımlarının ABD dolarıyla olmayacağı açıklaması üzerine alım satımların Ruble mi yoksa Türk Lirası ile mi gerçekleştirildiği sorusuna Başkan Erdoğan şu şekilde cevap verdi:

"Bu işe başladığımızda bizim sürekli ilke bazında bir tezimiz vardı. O da şuydu; yerli para ile bu alım satımları yapalım diye. Dolayısıyla işin nihai noktada, bunun Ruble, TL olup olmayacağı noktasında aramızda bir mutabakat var. Fakat Merkez Bankalarımızın son çalışması henüz noktalanmış değil diye biliyorum. Zaten yaklaşık bir yılımız var. İnşallah 2019'un sonuna doğru bu teslimatlar yapılacak ve o gün itibariyle de bizim Hazine ve Maliye Bakanlarımızın, Merkez Bankalarımızın müşterek çalışmasıyla baştan beri yerli, milli parayla alışveriş yapma tezimiz böylece hayata geçmiş olacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının sonrasında Buenos Aires’te düzenlenecek olan G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Arjantin’e uçtu. Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yolcu etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Buenos Aires yolculuğunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik ediyor. Aynı zamanda, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de diğer bir uçakla Arjantin'e gitti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal