Başkan Erdoğan'a Büyük Saygısızlık

Başkan Erdoğan yemin töreni için kürsüye geldi ve yemin metnini okuyarak yeni dönemi resmen başlattı. Bu esnada muhalefet partilerinin ayağa kalmadığı gözlemlendi.

09.07.2018-20:54 - (Son Güncelleme: 09.07.2018-20:54)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Saadet Partili milletvekilleri Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı alkışlamak için ayağa kalkmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise salonda bulunmadı. Başkan Erdoğan'ın yemin etmesinin sonrasında Meclis'te İstiklal Marşı okundu.

MAZBATASINI ALDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yemin töreni için TBMM’ye geldi ve Meclis'in en yaşlı vekili İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ın yönetiminde Meclis Genel Kurulu toplandı. Yılmaz, Başkan Erdoğan'a Cumhurbaşkanı seçildiğine dair hazırlanan mazbatasını verdi.

YEMİN ETTİ VE YENİ SİSTEM RESMEN BAŞLADI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan yemin töreni için kürsüye geldi ve yemin metnini okumaya başladı: "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal