Başkan Erdoğan: Çıkarlarımızdan Asla Taviz Vermeyeceğiz

Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarından asla taviz vermeyeceğini söyledi.

27.11.2018-15:40 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-15:34) Başkan Erdoğan: Çıkarlarımızdan Asla Taviz Vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarından asla taviz vermeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ege Denizi ve Kıbrıs konusundaki anlaşmazlıklarla ilgili uluslararası hukuka dayanarak haklarını kullanmaya kararlı olduğunu söyledi. Partisinin meclis grubuyla ilgili olarak konuşan Erdoğan, Akdeniz meselesinde, bazı Avrupa devletlerinin desteğiyle Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın umursamaz davranışlarının onları tehdit edeceğini söyledi. Başkan Erdoğan, "Türkiye, uluslararası hukuktan doğan haklarını tam olarak Ege Denizi, Kıbrıs meselesi konusundaki anlaşmazlıklarda kullanmaya kararlı" dedi. "Türkiye ne Doğu Akdeniz'de ne de diğer bölgelerde çıkarlarını asla riske atmayacak." diyen Başkan Erdoğan Ankara'nın, ilgisiz ülkelerin Doğu Akdeniz'de ekonomik ve politik egemenlik kazanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Türkiye, Pazartesi günü, Türkiye'nin güneyindeki Mersin sahilindeki Akdeniz'de sığ su sondajı için hazırlık çalışmalarına başladı. 30 Ekim'de Türkiye'nin ilk sondaj gemisi olan Fatih, Antalya'nın güney sahilindeki ilk derin sondajını ülkenin güney sahilinde gerçekleştirdi.

Erdoğan, Azak Denizi'ndeki bir anlaşmazlık üzerine Rusya ile Ukrayna arasında diyalog çağrısını yineledi. Erdoğan, "Karadeniz'in barış denizi olmasını istiyoruz," dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal