Başdanışman Aybet: S-400'den Öteye Bakıyoruz, S-500'ü De Düşünüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Gülnur Aybet, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin, "Biz aslında kendi hava savunma sistemimizi kurmak istiyoruz. Bunun için başka alternatiflere, S-400'den öteye bakıyoruz. Bu arada S-500'ü de düşünüyoruz" ifadesinde bulundu

09.07.2019-12:04 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-15:42)

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Aybet, Japonya'nın Osaka şehrinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya ile Çin ziyaretlerini değerlendirdi.

Aybet, G20 Zirvesi'nde birçok ikili görüşmenin düzenlendiğini, bu görüşmelerden en çok öne çıkanın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşme olduğunu belirtti.

Görüşmenin olumlu geçtiğini aktaran Aybet, "Başkan Trump S-400 konusunda bizi çok haklı buldu. Bu görüşme hem ikili ilişkilerde, hem de S-400 konusunda çok daha pozitif ortam yarattı" şeklinde konuştu.

'KENDİ FÜZE VE HAVA SAVUNMA SİSTEMİMİZİ KURMAK İSTİYORUZ'  

Türkiye'nin hava savunma füzesine ihtiyacı olduğunu ifade eden Aybet, sözlerine şu şekilde devam etti:

"S-400 alıyoruz çünkü şu anda bize en iyi verilen öneri ve teklif S-400'dü. Biz bunu kabul ettik fakat bizim füze ve hava savunma ihtiyacımız burada bitiyor mu? Hayır, çünkü biz aslında kendi füze ve hava savunma sistemimizi kurmak istiyoruz. Bunun için de hala başka alternatiflere, S-400'den öteye bakıyoruz. Bu arada S-500'ü de düşünüyoruz. Burada ABD'nin Patriot önerilerine de açığız yani bu iş burada bitmiş değil. Fakat bizim burada vurguladığımız; biz burada teknoloji transferi ve ortak üretim konusunda kararlıyız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan görüşmesinde, Astana üçlüsünün (Türkiye-Rusya-İran) Ağustos ayında Türkiye'de yeniden buluşmasının altının çizildiğini belirten Aybet, düzenlenecek olan zirvede Suriye'de siyasi istikrarın sağlanması amacıyla görüşmelerin gerçekleştirileceğini belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal