Başbakan Yıldırım'dan Dikkat Çeken Suruç Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım bugün Suruç'a gitti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Dün yaşanan olayda ölenlerden PKK bağlantısı olanlar var. Konu ayrıntılı şekilde inceleniyor" dedi.

15.06.2018-16:07 - (Son Güncelleme: 15.06.2018-16:21)

Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit düşen Topçu Onbaşı Abdulselam Halat'ın cenaze töreninin sonrasında helikopterle Suruç ilçesine gitti.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosuna giden Yıldırım, milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınlarına başsağlığı dileklerini sundu. Burada Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Yıldırım'a Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da eşlik etti. Başbakan Binali Yıldırım, ziyaretin sonrasında gazetecilere verdiği demeçte, acılı aileye taziye ziyaretinde bulunduğunu kaydetti.

"OLAYA KARIŞANLARIN PKK SİCİLLERİ EMNİYETTE MEVCUT"

Olayla alakalı İçişleri Bakanı ve diğer alakalılardan da bilgi aldığını söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Maalesef seçim çalışmaları sırasında bir iş yerini ziyareti esnasında vekilimizin öyle bir olay meydana geldi. Tabii ki adli açıdan olay bütün yönleri ile incelenecek, bu tesadüfen olan bir olay olduğu görüntüsünü vermiyor. Bu sebeple olaya dahil olanlar, ölenlerden kimilerinin geçmişte KCK/PKK kayıtları emniyette var, bütün bunlar incelenecek, neticesinde konu açıklığa kavuşturulacak. Benim Suruç'taki halktan, bölgede yaşayan tüm insanlardan özellikle ricam bu hassas zamanda tahriklere asla kapılmamaları, sabır ve teenniyle hareket etmeleri doğrultusundadır.

"GERGİN ORTAM VAR"

Bu sebeple zaten olayın tazeliği açısından bir gergin ortam var, başka istenmeyen olayların olmaması için azami çaba göstermek zorundayız. Emniyet güçlerimiz, Valimiz lazım olan güvenlik önlemlerini bütünü ile alacaktır. O sebeple buradaki insanlarımız tedirgin olmasın, devlet tüm gücüyle örgüte karşı örgütün gerçekleştirebileceği provakasyona karşı burada mevcut olacaktır ve bu tarz olaylara engel olacaktır."

Başbakan Yıldırım, bir gazetecinin "Soruşturma çerçevesinde gözaltı var mı?" sorusuna, "Deliller var, tespitler var bu kapsamda çalışmalar devam ediyor." cevabını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal