Başbakan Yıldırım'dan Çok Sert Açıklama! 'Bu Bir Alçak Katliamdır'

Başbakan Binali Yıldırım, Gazze'deki gösterilerde İsrail tarafında Filistinlilerin öldürülmesine dair "Bu bir alçak katliamdır, şiddetle kınıyoruz’’ şeklinde konuştu.

14.05.2018-18:49 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-19:21) Başbakan Yıldırım'dan Çok Sert Açıklama! 'Bu Bir Alçak Katliamdır'

Başbakan Binali Yıldırım, Gazze'deki protestoda Filistinlilerin şehit edilmesine dair, "Bu bir alçak katliamdır, şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla alakalı olarak "Türkiye olarak bu kararı bir kez daha şiddetle kınıyoruz, yok hükmünde sayıyoruz şeklinde konuştu. Bu açıkça bir tahriktir, açıkça bir devleti yok saymaktır, Filistin'i yok saymaktır, haklarını, hukuklarını gasp etmektir’’ ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ABD'ye ilişkin, "Dünya barışını koruyacağım, arabuluculuk yapacağım diyen ABD'nin de bu katliamda payının olması da ayrı bir olaydır ve asla kabul edilemez. Amerika, maalesef sivilleri katleden İsrail yönetiminin yanında fütursuzca yer almış ve bu insanlık suçuna ortak olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal