Başbakan Yıldırım Tarih Verd! OHAL Ne Zaman Kaldırılacak?

Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber'de soruları cevapladı. Yıldırım OHAL konusunda, "Temmuz'dan sonra uzatılacağını düşünmüyorum" dedi.

15.06.2018-02:05 - (Son Güncelleme: 15.06.2018-08:59)

TRT Haber'in canlı yayın konuğu olan Başbakan Yıldırım, OHAL'in bitiş tarihini duyurdu. Yıldırım, "Temmuz'un 17'si yada 18'i bitmiş oluyor, yeniden uzatılmayacağını zannediyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan konular:

"FAİLLERİN VEYA ZANLILARIN PKK SEMPATİZANI OLDUĞU YÖNÜNDE KAYITLAR VAR"

Suruç saldırısıyla alakalı gelen ilk izler arkasında bölücü örgütün olduğu doğrultusunda.

Emniyet, valimiz, kaymakam olayları sakinleştirmek için lazım olan gayreti sergiliyor. Şu anda kontrol altına alınmış halde. Faillerin yada zanlıların PKK mensubu olduğu doğrultusunda polisin kayıtları var, delilleri var.

"SURUÇ'TA BÖYLE BİR OLAYIN OLMASINI TASNİF ETMİYORUZ"

Suruç'ta böyle bir olayın yaşanmasını tasnif etmiyoruz. Nedeni ne olursa olsun, zorla, kanla seçim olmaz. Seçim demek demokrasi demek, seçim demek vatandaşların iradelerini özgür bir biçimde sandığa yansıtması demek.

"KANDİL OPERASYONU TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK MESELESİDİR"

Kandil operasyonu Türkiye'nin emniyet konusudur. Operasyonlar seçime endeksli değil. PKK ile mücadelede İran bizimle ortaklığa hazır.

Biz gerek FETÖ, gerek PKK, Türkiye'nin emniyeti konusu olarak görüyoruz. Terörün komşu devletlerde ülkeyi yok ettiğini gözümüzle görüyoruz. Terör, hala Türkiye'nin kritik bir gündem konusu. Muhalafetin cumhurbaşkanı adayları, terörle mücadele hususunda önemli bir açıklama ortaya koymuyorlar. Bu memleket konusu dediğiniz vakit birileri desteğini mi çekecek böyle bir kaygınız mı var?

"OHAL'İN TEKRAR UZATILMASINI BEKLEMİYORUM"

OHAL hususunda sayın Cumhurbaşkanımız zaten çok açık ifade etti. Yeni dönemde Temmuz'un ardından OHAL'in yeniden uzatılmasını beklemiyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri İçin Aşağı Kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal