Başbakan Yıldırım, OHAL'in Ne Zaman Kaldırılabileceğini Açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, NTV ekranlarında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın OHAL ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın konuşması çok iyi olmuştur. Umut ediyorum OHAL yeni hükümetin gündemine gelecek ve kaldırılacaktır" dedi.

09.06.2018-08:46 - (Son Güncelleme: 09.06.2018-09:03)

Başbakan Binali Yıldırım, NTV kanalında ekrana gelen 'Seçim Özel' programında Oğuz Haksever'in sorularını cevapladı.

"BAŞBAKANLIĞIN SONA ERMESİYLE ÖNEMİ UNUTULACAK DEĞİL"

Çankaya Köşkü'ndeki son başbakan olması anımsatılan Yıldırım, "Burası Cumhuriyet'in kuruluşuyla özdeşleşmiş bir yer. Önemi ne olursa olsun sürecek. Başbakanlığın bitmesi ile değeri unutulacak değil. Tarihi bir boyutu var. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in yaşadığı ev müze halinde burada, Pembe Köşk burada ve hükümetlerin seneler boyu vazife yaptığı yakın siyasi tarihimizin hatıralarının olduğu yalnzıca Ankara'nın değil Türkiye'nin tanıdığı önemli bir yer. Hangi hedefle kullanılırsa kullanılsın gözümüzün içi gibi bakacağımızdan halkımız emin olsun." dedi.

"AVUSTURYA'NIN KARARINDA İSLAM VE DİN DÜŞMANLIĞI VAR"

Avusturya'da kapatılan camilerle alakalı açıklamalar yapan Yıldırım, "Avusturya'nın 7 camiyi kapatma kararında İslam ve din düşmanlığı var. Avusturya'nın kararı genel ve AB değerlerine uyumlu bir karar değil. Böyle bir AB ülkesine, bu düşüncedeki idarecilere AB nasıl bırakılır? Bunu Avrupalıların vicdanına bırakıyorum. Kendinden değişik düşünen, kendinden değişik inanan insanlara tahammül edemeyenlerin Birliğin vizyonunu, amaçlarını gerçekleştirmek için ortaya ne koyacaklar ben merak ediyorum." ifadelerini kullandı.

"OHAL MESELESİ YENİ HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE OLACAKTIR"

Cumhurbaşkanı'nın "OHAL kalkabilir" açıklamasını yorumlayan Yıldırım "OHAL başından beri biz hep şunu dedik, Biz kendimize OHAL çıkardık, halkımızın her şeyi normal devam ediyor. FETÖ ile mücadelede dikkate değer yol aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşması çok iyi olmuştur. İnşallah kısa zamanda olağanüstü hal konusu yeni hükümetin gündemine gelecektir ve kaldırılması yoluna gidilecektir." biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal