Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: 15 Vekil Çok Ucuza Gitti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Yozgat Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kurulu Toplantısı öncesi gazetecilerin seçimlerle ilgili sorularını yanıtladı.

29.04.2018-19:23 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-19:17) Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: 15 Vekil Çok Ucuza Gitti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Yozgat Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kurulu Toplantısı öncesi, gazetecilerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilinin belirli bir süre sonra geri dönecekleri açıklamasına dair sorusunu cevapladı.

‘ALT YAPI OLUŞTURUYOR’

Kılıçdaroğlu'nun, 15 milletvekilini ağlata ağlata bir başka siyasi partiye gönderdiğini, onları demokrasi kahramanı ilan ettiğini, kumpası bozduklarını söylediğini kaydeden Bekir Bozdağ, "Ama belli ki demokrasi kahramanlıkları uzun sürmedi. Hemen geri dönmek gibi bir zorunluluk meydana çıktı. Şimdiden Kılıçdaroğlu geri dönüşleri için altyapı oluşturuyor ki kamuoyunda geri dönüşleri izah zorunda fazlaca kalması diye" yorumunda bulundu.

‘UCUZA GİTTİLER’

Bekir Bozdağ "Öyle gözüküyor ki milletvekilleri ucuza gittiler, çok ucuza gittiler. Ama o ucuz bedeli de tahsil etme zorluğu meydana çıkınca tekrar CHP'ye alınacaklarının işaretini Kılıçdaroğlu veriyor. O zaman ben bu milletvekillerinden, genel başkanlarına şunu sormalarını isterim; (Biz size hangi kötülüğü yaptık ki aile şerefimizi, kişi olarak şerefimizi, itibarımızı bu kadar ayaklar altına aldın, ağlattın ve bu hale getirdin, rezil kepaze ettin? Sayın Genel Başkan neden bizi bu hale getirdin?) diye eminim sormaları gerekir. İnşallah sorarlar yoksa ortada bir kahramanlık, bozulan bir kumpas yoktur. Çünkü gönderdikleri siyasi partinin seçime gideceğini bile bile, ağlatarak gönderme olayı vardır. O zaman Kemal Kılıçdardoğlu'na düşen bir pay var. Bu kirli operasyonu neden yaptı? Bunun arkasında hangi kirli pazarlıklar vardı. Onu açıklaması lazım. Hepimiz bekliyoruz. Öyle beylik laflarla değil, gerçek cümlelerle bunu anlatmasına gereksinim vardır’’ diye konuştu.

ÇATI BAŞLARINA YIKILDI

Bozdağ, "Çatı konusunda da ustalıkları yok. Kurmaya çalıştıkları çatı, daha inşaat noktasında başlarına yıkıldı. CHP de diğer siyasi partiler de bu çatının altında kaldılar. Bu işler usta işidir. Öyle beceriksiz, aklına geldiğinde hemen hareket eden beceriksizlerin meselesi değil. Öyle gözüküyor ki bu işi de Kılıçdaroğlu ve diğer paydaşları eline yüzüne bulaştırdılar çünkü niyetleri halis değil. Elleri, ayakları birbirine dolaştı, çatıyı hep beraber çökerttiler. Şu anda çatının altındalar, bu çatının altından nasıl çıkacaklarını herhalde düşünüyorlar. Yardıma ihtiyaçları varsa, biz kendilerine yardım edip çatının altından onları kurtarabiliriz" şeklinde konuştu.

Bir muhabir, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeşil ışık yakmadığını ve bir genel başkanın 80 milyonu kucaklamayacağından bahsettiğini ifade ederek, Bozdağ'a açıklama hakkındaki düşüncelerini sordu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ da Kemal Kılıçdaroğlu'na "Niye siyaset yapıyorsunuz? 80 milyonu kucaklamıyorsanız, kucaklayamıyorsanız neden bir partinin genel başkanlığını yapıyorsunuz?" diye cevap verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kadyırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal