Başbakan Binali Yıldırım Sanayi ve Teknoloji Zirvesinde Konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Zirvesi'nde gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırdım, yeni projeleri ve AR-GE çalışmalarını içeren değerlendirmeler yaptı.

11.04.2018-13:05 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-13:57) Başbakan Binali Yıldırım Sanayi ve Teknoloji Zirvesinde Konuştu

Bilgi güçtür. Artık bilgiye sahip olan, bilgiyi kullanabilen ve bilgiyi üretebilen ülkeler diğer ülkelerle aradaki farkı açıyor. Bilgiye erişmeyi beceremeyen ülkeler de yarış dışı kalıyor. Bunu görmemiz lazım. Zaman paradan daha önemli.

 "134 BİN İSTİHDAM VAR"

Daha çok üretmeye ve daha çok büyüme hedeflenen teşvik sisteminde neler bulunuyor? Katma değeri fazla olan, teknoloji gerektiren ve Türkiye'nin cari açık verdiği sektörlerde yatırım. Bazı bildik ekonomistler, siyasi muarızlarımız bu olaydan mutlu olmadılar. 'Efendim, koca koca teşvik paketi açıklıyorsunuz, yandaş firmalara veriyorsunuz.' Bu kafayla hareket edenler, bu ülkenin yönetiminde hiç ama hiç var olma ihtimalleri yok. Bunlar tamamen Türkiye'nin hakikatlerinden habersiz olma, bilgi olmadan ilgi sahibi olmanın sonuçlandırdığı cehalettir. 23 proje var ve doğrudan 35 bin kişi istihdam edilecek. Dolaylı olarak 134 bin istihdam olacak. Bırak ötesini, 20 milyar dolar bir kalemde ihracatla ithalat arasındaki açığı azalmasını sağlıyor.

DOĞRU BİLDİĞİMİZ NEYSE ONU YAPIYORUZ

2017'de büyüme oranı yüzde 7,4. Rekor. Ona da şimdi çamur atmaya çalışıyorlar. 'Bu kadar çok büyüme, ekonominin çok fazla ısınmasın doğru değil.' Büyümeyince 'Ülke büyümüyor, yerinde sayıyor.' Büyüyünce 'Çok fazla büyüdü.' Sıcaklık arttı diyorlar, ne istiyorsunuz? Bir şey söyleyin. Bunlar siyasi düşüncelerle yapılan değerlendirmelerdir. Bizim görevimiz bunlara itibar etmek değil, milletimiz için, ülkemiz adına doğru bildiğimiz neyse onları yapmaktır.

TÜRKİYE BAŞARILI OLMUŞTUR

Yedi düvel üzerimize doğru geliyor. Evelallah Avrasya coğrafyasında öylesine dik duruyoruz ki bölgeye hizaya sokmak isteyen süper güçler de Türkiye'ye bakmaya başladı. İki süper gücün arasına kılıç gibi girip Suriye'de istikrarı, güveni, terörü dize getirmek kolay bir iş değildir. Türkiye bu konuda başarılı olmuştur."

 2002'de farkındalık bu kadar yüksek seviyede değildi fakat 15 yılda çok ciddi mesafe kat ettik. Politikalarımızı yeniledik ve yanlışlarımızı düzeltme olanağı bulduk. Ülkenin teknolojik altyapısı için Ar-Ge projelerinden pazarlama stratejilerine kadar her mecrada desteğimizi arttırdık ve de arttırmaya devam ediyoruz"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal