Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yarın Açılıyor

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin katılımıyla yarın hizmete açılacak.

20.05.2020-13:25 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-13:11) Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yarın Açılıyor

Türkiye genelinde birçok vatandaşın hizmetine açılan şehir hastaneleri, açılmaya devam ediyor. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin katılımıyla yarın hizmete açılacak. Abe, açılışa video konferans aracılığıyla katılacak.

Hastane, toplam 789 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip. Şehir hastanesinin tabelası girişine asılırken, çevre düzenlemesi yapılan ve çam ile sakura ağaçları dikilen hastane havadan görüntülendi.

HASTANE GÜNLÜK 35 BİN AYAKTA HASTA ALABİLECEK

2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanaklı olarak inşa edilen ve 3 heliportu bulunan hastane, toplam 10 bloktan oluşuyor. 456'sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip hastanede, 30 bin metrekare kapalı alan içinde erişkin, çocuk, travma ve kadın doğum olmak üzere 4 ayrı acil servis bulunuyor. Hastanede günlük olarak asgari 7 bin hastanın tedavi edileceği belirtilirken, hastanede 725 poliklinik odası, 3'ü hibrit toplam 90 ameliyathane bulunuyor. Öte y andan, hastane günlük 35 bin ayaktan hasta alabilecek ve 500 özellikli ameliyat yapılabilecek kapasiteye sahip olacak. Hastanenin toplamda 107 branşta hizmet vereceği belirtildi ve en gelişmiş tıbbı cihazlar kullanılacak. Bu da ileri düzeyde tanı ve tedavi imkanı sunuyor.  Ameliyat sırasında hastaya anestezi halindeyken ışın tedavisi uygulanabilen Xoft Intraoperatif Radyoterapi (IORT) sistemi de ilk defa bu hastanede kullanılacak. 

Öte yandan, hastanenin ilk etabı 20 Nisan'da açılırken, bu tarihten itibaren sadece coronavirüs hastaları nakledildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal