Barzani'den Teröre Yardım Desteği!

Barzani idaresinden PYD/PKK'ya yardım eli uzandı. Afrin gündemiyle bir araya gelen Irak Bölgesel Kürt Parlamentosu, Kuzey Irak ile PKK’nın Suriye’de işgal ettiği bölgeler arasında yer alan sınır kapılarının açık tutulmasına karar verdi.

01.02.2018-10:12 - (Son Güncelleme: 01.02.2018-10:07) Barzani'den Teröre Yardım Desteği!

Irak’ın kuzeyinde yasa dışı referandum kararı vererek tüm uyarılara rağmen halkı oy kullanmaya götüren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), tutumunu Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı karşısında da gösterdi. Referandum döneminde PKK/PYD ile beraber adım atan IKBY Parlamentosu, Afrin’de de terör örgütünün yanında bulundu.

Parlamento, Zeytin Dalı Harekatı gündemi ile bir araya geldi. Toplantıda meclis üyeleri, ABD’nin IKBY topraklarından PKK/PYD’ye 5 bin TIR silahın taşındığı sınır kapılarının açık tutulması kararı verdi. Sınır kapılarından terör örgütüne ilişkin sevkiyatların da sürdürülmesi kararlaştırıldı. Parlamento kapıların açık tutulmasına neden olarak ise Afrin’e gönderilecek insani yardım ve sağlık malzemelerini gösterdi.

Referandum girişiminin ardından Merkezi hükümet, IKBY’nin elinde tuttuğu sınır kapılarının kontrolünün kendilerine verilmesini istemişti. Terör örgütleri ile birlikte iş tutan IKBY idaresi özellikle Suriye sınırındaki kapıları devretmemişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal