Barzani’den Terör Örgütü PKK’ya Operasyon

Irak Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi, kendi bölgesine Türkiye aleyhtarı ve karalama propagandası yapan PKK’lara yönelik operasyonlar başlattı. Iraklı Kürtleri Türkiye aleyhine kışkırtan iki öğretmen tutuklandı.

08.09.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-12:56) Barzani’den Terör Örgütü PKK’ya Operasyon

Türkiye ile Kuzey Irak’ta bulunan Kürt Federal Bölgesel Yönetim arasındaki buzlar hızla erimeye devam ediyor. Ticari ilişkilerin gelişmesi ve PKK/YPG terör çetelerinin hem Türkiye hem de Barzani yönetimine karşı yürüttüğü terörist ve kara propaganda faaliyetleri, iki ülkeyi de ortak hareket etmesini sağladı.

2017 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütün dostane uyarılarına rağmen Fransa’nın yönlendirmesi ile Kürt Bölgesel Yönetimi’nin yaptığı referandumdan sonra ilişkilerin soğumuştu. PKK’nın DAEŞ adlı CIA’nın kurup yönettiği terör örgütü bahanesi ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin topraklarının önemli bir kısmını işgal etmesinden sona Barzani yönetimi bu örgütün gerçek yüzüyle karşılaşmıştı.

ÖĞRETMENLER DE TUTUKLANDI

PKK/YPG teröristlerinin işgal ettiği bölgelerde Türkiye karşıtı faaliyetler yürütmesini yasaklayan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, gerekli yasal önlemler aldı. Türkiye aleyhine faaliyet yürütenlerin tutuklanarak cezaevine konduğu Kuzey Irak’ta ilk kez bu kara propagandaya katılan öğretmenler de tutuklandı.

Duhok iline bağlı Akre ilçesinde Türkiye ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi hakkında Facebook üzerinden kara propaganda yapan Silêman Kemal ve Silêman Musa Zanyarî adlı iki öğretmen tutuklandı. PKK terör örgütü Kuzey Irak’ta Talabani bölgesinde barınıyor Bu bölgede PKK, legal bir siyasi parti olarak görünüyor ve Talabani güçleri tarafından korunuyor. Barzani bölgesinde ise, PKK terör örgütü muamelesi görüyor ve illegal olarak yaşamını sürdürebiliyor.
Örgütün Sincar/Şengal bölgesini işgal etmesinden sonra Barzani ile terör örgütü arasında yeni bir mücadele dönemi başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal