Barzani'den 'PKK' Açıklaması! 'Karşıyız'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşooğlu, ve İKBY Başbakanı Mesrur Barzani ortak basın toplantısında konuştu. Barzani, "PKK’nın Sincar ve Irak'ın diğer bölgelerinde bulunmasını onaylamıyoruz ve buna karşıyız" dedi.

28.11.2019-14:32 - (Son Güncelleme: 28.11.2019-17:47)

Mevlüt Çavuşoğlu ve Barzani, Ankara'da ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarındanöne çıkanlar şu şekilde:

Sayın Barzani ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştiriyor. Bunun sembolik bir anlamı da vardır. Bundan sonra da Irak'ın birliği ve beraberliği çerçevesinde ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz. Bugünkü görüşmemizde bu konuların üzerinde durduk. Bağdat ile Erbil arasında sürdürülen görüşmelerin olumlu bir şekilde seyretmesinden memnunuz. Zor süreçten geçen Irak'ın istikrarı için de önemlidir. 

Bugün ülkemizde 350 bin Suriyeli Kürt var. Bölgesel yönetim içinde 250 bin Kürt var. Bu Kürt kardeşlerimiz Suriye'ye dönemedi. Biz bu Kürt kardeşlerimize ev sahipliği yaparken bundan sonraki süreçte de evlerine dönmeleri için gerekli desteği vereceğiz.  Bugün sadece PKK değil, Irak sınırları içinde DEAŞ'la mücadele ve FETÖ'nün mevcudiyeti hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. 

Cumhurbaşkanımız ve Irak Cumhurbaşkanı mart ayındaki görüşmelerinde 20 milyar dolar ticaret hacmi hedefi koydu. Yeter ki ticaretin önündeki engelleri kaldıralım. Başka ülkelerin baskısıyla konulan engellerin ilişkilerimize yansımamasını dilerim. Irak'ın yeniden inşasına önem veriyoruz. 

BARZANİ'DEN PKK'YA VETO

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani: "PKK’nın Sincar ve Irak'ın diğer bölgelerinde bulunmasını onaylamıyoruz ve buna karşıyız"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal