Barolarla İlgili Kanun Teklifinde İlk 5 Madde Kabul Edildi

TBMM Adalet Komisyonunda, Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 5 maddesinin ikinci gün müzakerelerinde kabul edildiği açıklandı.

04.07.2020-11:23 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-12:26) Barolarla İlgili Kanun Teklifinde İlk 5 Madde Kabul Edildi

TBMM Adalet Komisyonunda, Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 5 maddesinin ikinci gün müzakerelerinde kabul edildiği açıklandı.

KABUL EDİLEN MADDELER

Kabul edilen maddeler şöyle:

  • Onaylanan maddelere göre, bazı koşulların yerine getirilmesi halinde aynı şehirde 1’den çok baro kurulabilecek. Aynı şehirde 1’den fazla baro kurulması durumunda baroya yazılma isteği birine yapılabilecek.
  • Aynı şehirde 1’i aşkın baro bulunuyorsa avukatlık stajının ikinci altı aylık kısmı, stajın yapıldığı baroya kayıtlı bir avukatın yanında yapılabilecek.
  • Aynı şehirde 1’i aşkın baro bulunuyorsa avukatlar, o şehirdeki herhangi bir baroya staj için başvuru yapabilecek.
  • Aynı şehirde 1’i aşkın baro bulunuyorsa staj başvurusunda verilmesi gereken tanıtma kağıdı, stajın yapıldığı baroya kayıtlı iki avukat tarafından yapılacak.
  • Aynı şehirde 1’i aşkın baro bulunuyorsa bir avukata geçici olarak görev verilmesiyle ilgili işlemler, kayıtlı bulunulan baro tarafından yapılacak. Bir avukatın yaşamını yitirmesi, meslekten ya da işten atılması, işten yasaklanması, geçici bir şekilde iş yapamaz hale gelmesi durumlarında, avukatın kayıtlı olduğu baro başkanı, ilgililerin yazılı istemi üzerine ya da iş sahiplerinin yazılı muvafakatini almak kaydıyla, işleri geçici bir şekilde takip etmek ve yürütmek için kendi barosuna kayıtlı bir avukata görev verecek, dosyaları kendisine devir ve teslim edecek.

DİĞER MADDELER BUGÜN TARTIŞILACAK

İlk 5 maddenin kabul edilmesi sonrası TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, teklifin diğer maddelerini masaya yatırmak üzere bugün saat 14.00'te bir aya gelineceğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal