Barış Pınarı Harekatıyla Tel Abyad ve Resulayn'a Huzur Geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Barış Pınarı Harekatı'yla Tel Abyad ve Resulayn'a uzur getirmeye devam ediyor.

16.09.2020-11:41 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-11:18) Barış Pınarı Harekatıyla Tel Abyad ve Resulayn'a Huzur Geldi

Türk askeri gitti yere huzur götürmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Tel Abyad ve Resulayn'ı teröristlerden temizlerken bölge huzura ve güvene kavuşuyor. Bölge insanı Türk askerinin getirdiği huzuru sokaklarda güzenle yaşamına devam etmesiyle normalleşmeye başlıyor. 

SURİYE'DE HUZUR ORTAMI

Özgür Suriye Ordusu ismiyle silahlanarak rejime karşı mücadele eden muhalifler, zaman içerisinde görüş ayrılığına düşerek gruplara bölündü.Bazı grupların ve ayrılık yaşayan kesimlerin silahlanarak bölgeye hükmetmesi bölge güvenliğine ket vurdu. Terör örgütü PKK/YPG işgal ettiği alanları genişleterek Irak sınırından İdlib'e kadar uzanan sınır hattında koridor oluşturmak istedi. Terör örgütünün ilk etapta Fırat Nehri'nin batısına geçerek, sözde kantonlarını birleştirme hayali, Türkiye'nin düzenlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile sonlandı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ile Ceylanpınar ilçelerinin karşısında bulunan Tel Abyad ve Resulayn kentlerini kapsayan 120. İki köyün teröristlerden arınmasıyla 5 bin kilometre kareyi huzura kavuşturdu. 

BÖLGEDE TEMİZLİĞE DEVAM EDİLİYOR

Milli Savunma Bakanlığı twitter hesabından ,  'Suriyeli kardeşlerimizin Mehmetçiğin yarattığı huzur ve güven ortamı sayesinde evlerine ve topraklarına geri dönüşünden rahatsız olan terör örgütü PKK/YPG, bombalı araçlarla masum sivillere saldırmaya devam ediyor. Komandolarımız ise mayın/EYP temizliğine devam ediyor'  ifadelerini kullandı. 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal