Barış Pınarı Harekatı'nda Toplam 104 PKK/YPG'li Ele Geçirildi

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Pınarı Harekatı kapsamında operasyon bölgelerinde gözaltına alınan terör örgütü PKK/YPG üyesi 104 kişiden 99'unun tutuklandığını, 5'inin yakalandığını belirtti.

12.12.2019-17:19 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-17:12) Barış Pınarı Harekatı'nda Toplam 104 PKK/YPG'li Ele Geçirildi

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Pınarı Harekatı kapsamında operasyon bölgelerinde gözaltına alınan terör örgütü PKK/YPG üyesi 104 kişiden 99'unun tutuklandığını, 5'inin yakalandığını belirtti.
Başsavcılıktan aktarılan yazılı açıklamada, 9 Ekim 2019'da, Suriye'nin kuzeyinde yapılanan terör faaliyetini etkisiz hale getirmek için bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla terör örgütlerine yönelik olarak Barış Pınarı Harekatı'nın başlatıldığı hatırlatıldı.
"Harekat çerçevesinde kahraman silahlı kuvvetlerimizce çatışma bölgelerinde PKK/YPG terör örgütü mensubu 104 şüpheli suçüstü halinde yakalanmıştır." ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklarında 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak ve kasten öldürmeye teşebbüs etmek' suçlarından başlatılan ve İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri vasıtasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltı ve adli işlemlerine müteakiben 99 şüpheli sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliklerince tutuklanmıştır. 5 şüphelinin halen gözaltı hali devam etmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal