Barbaros Gemisi Sismik Tarama Çalışmalarına Başladı

Barbaros sismik araştırma gemisi yeni lokasyonunda tarama çalışmalarına başladı.

08.08.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-09:40) Barbaros Gemisi Sismik Tarama Çalışmalarına Başladı

Doğu Akdeniz'deki tahmini 2 milyar varil petrol ile 3.5 trilyon metreküp doğalgazdan kendi payına düşeni almak için ödün vermeyen Türkiye, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından alandaki etkinliğini her geçen gün daha da artırıyor. Bu çerçevede Barbaros sismik araştırma gemisi de yeni mevkiinde tarama çalışmalarına başladı.

Sabah'taki habere göre, Barbaros, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'nin TPOA'ya ruhsatlandırdığı Gazimağusa şehri ve Lübnan arasındaki sularda 18 Eylül tarihine kadar petrol ve doğalgaz arayışında olacak. Bu çerçevede Barbaros, Rumların hak öne sürdüğü iki ve üç numaralı parseller üstünde sismik araştırma çalışması yapmış olacak.

Bir müddet önce denizciler için yayınlanan uyarı mesajları (Navtex) ve Oruç Reis için de Doğu Akdeniz'de vazife konumu belirlenirken, gemi Antalya sularında vazifeye hazır halde bekliyor.

Diğer taraftan Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de çalışmalarını daha da artıracak olan bir müddet önce satın alınan Kanuni sondaj gemisinde de yenileme faaliyetleri bütün hızıyla devam ediyor. Geminin birkaç ay içerisinde bitirilerek, Libya sularına sondaja gönderilmesi amaçlanıyor. Yavuz sondaj gemisinin de bir müddetdir Selçuklu-1 lokasyonunda sürdürdüğü sondaj faaliyetlerinin 18 Ağustos tarihi itibariyle bitmesi planlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal