Balkonda Tulum Çalan Kadın Bütün Mahalleye Moral Verdi

Coronavirüsü sebebiyle insanlar evlerinde kalarak tedbir alırken, Maltepe’de yaşayan tulum sanatçısı Filiz İlkay, evinin balkonuna çıkarak mahalledeki komşularına tulumuyla müzik ziyafeti yaşattı.Yaşlı komşusu ise tulum çalan kadına balkonunda org ile ritim tuttu.

26.03.2020-10:02 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-14:24)

Coronavirüsü sebebiyle insanlar evlerinde kalarak tedbir alırken, Maltepe’de yaşayan tulum sanatçısı Filiz İlkay, evinin balkonuna çıkarak mahalledeki komşularına tulumuyla müzik ziyafeti yaşattı.Yaşlı komşusu ise tulum çalan kadına balkonunda org ile ritim tuttu. Balkonlara, pencerelere komşuları şarkılara eşlik ederek telefonlarıyla bu dakikaları görüntüleyerek dans etti. 

Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılan coronavirüs salgını sebebiyle İçişleri Bakanlığı genelgesiyle pek çok iş yeri çalışmasını durdururken, özel işletmelerin pek çoğu ise personelini evden çalışmaya yönlendirdi. Hastalıktan en fazla etkilenen Avrupa ülkelerinde insanlar balkonlarına çıkarak şarkı söylerken, bu etkinliğe başka bir örnek ise İstanbul Maltepe'den geldi. Balkonda tulumuyla komşularına müzik ziyafeti veren sanatçıya annesi alkışlarla eşlik etti. Yaşlı komşuların şarkılara eşlik ederek oynaması renkli görüntüler oluşturdu.

Coronavirüs salgınına karşı müzisyenlere de görev düştüğünü dile getirem Müzisyen Filiz İlkay, “Balkonda tulum çalmayı bende dün deneyimledim ve gerçekten apartmanda olan komşularımızın moral ve motivasyona ihtiyacı olduğunu hissettim.

Coronavirüsüne karşı biz müzisyenlere de iş düşüyor ve birçok müzisyen arkadaşımız sosyal medyadan canlı yayınlar yapıyor. Bu salgın döneminde psikolojimizi de korumamız gerekiyor. Her şey inşallah güzel olacak ve düzelecek lütfen umudumuzu kaybetmeyelim. Biz de müzisyenler olarak evimizin balkonlarına sizlere moral ve motivasyon vereceğiz bu sorunu hep birlikte aşacağız” dedi.

MORAL VE MOTİVASYONA İHTİYACIMIZ VAR

İnsanların moral ve motivasyona ihtiyacı olduğunu dile getiren Müzisyen İlkay, “Dün akşam bir kez çaldım ve komşularımız devam etmemi istedi. İnsanların bu dönemde moral ve motivasyona ihtiyacı var. Bu çalışmanın faydalı olduğunu görünce bundan sonra balkondan tulumumu çalmaya devam edeceğim. Bence her mahalledeki müzisyen en azından hem sağlık çalışanlarımıza destek hem de insanlarımıza hem de komşularımıza moral vermek için evlerinden, evlerinin balkonlarından müziklerini yapsınlar.

Sosyal medyada canlı yayınlar yapıyoruz. Böyle canlı canlı çalmakta bence çok faydalı bu da biz müzisyenlere düşen bir misyon olarak diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Diğer taraftan evlerinin balkonlarında şarkılara eşlik eden komşular, ” Bu salgına karşı evimizdeyiz. Komşularımızla müziğe eşlik ediyoruz. Bizim için moral ve motivasyon oluyor. Sağlık çalışanlarımızı alkışlıyoruz. Bu salgını birlik ve beraberlik içerisinde yeneceğiz” diye konuştular.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal