Balıkesir Müftüsü Topcan'dan Maske Fetvası

Normalleşme sürecinin ilerleyişiyle beraber vaka sayısı artış gösterdi. Bunun sonucu olarak Balıkesir başta olmak üzere birçok ilde maskesiz dolaşmak yasaklandı. Bu doğrultuda açıklama yapan Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan, maske takmamanın kul hakkına girmek olduğunu belirtti.

03.09.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-12:03)

Haziarn ayının başlamasıyla beraber normalleşme süreci de başladı.

Söz konusu süreçte maske kullanımı başta olmak üzere bazı önlemlerden taviz verilmedi. Balıkesir başta olma üzere birçok ilde maske kullanımı zorunlu oldu.

Bu hususta açıklama yapan  Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan, salgının akıbetine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Müftü Topcan, salgının bir imtihan olduğunu anımsatırken, maske takmayarak hastalığın ilerlemesine yol açmayı kul hakkına girmek olarak nitelendirdi.

Balıkesir Müftüsü Topcan, ''Dini mümini İslam'ın ana hedeflerinden bir tanesi canı korumaktır, aklı korumaktır. Cana ve akla mal olacak her türlü tutum ve davranışı dini mümini İslam her şekilde yasaklar. İnsan ilahi imtihana tabi tutulan bir varlıktır.'' dedi.

Topcan sözlerine şöyle devam etti:

''Aziz kardeşlerimize: imtihana tabi tutulduk, bu mikrobu evet taşıdık ama lütfen rica ederim bunu bir kul hakkı olarak kabul ederek o nekahet dönemi diye tabir edeceğimiz tedavi döneminin mutlaka evlerde geçirilmesini ben özellikle söylüyorum. Özellikle bu sadece Müftü Ramazan Topcan’ın tavsiyesi değil, bu Kur’an’ın ve Kur’an-ı Kerim’e öğretmenlik yapan aziz peygamberimizin tavsiyesidir. Öyleyse bu süreci hiç şüphesiz dikkatli olmakla atlatabiliriz.

Şimdi okullarımız açıldı açılacak. Ne zaman açılacak sorusunun cevabını ben veriyorum. Aziz kardeşim ne zaman sen, ne zaman ben kurallara tedbirlere riayet edersek işte o zaman sadece okullarımızı değil vicdanlarımızı da komşularımıza, sofralarımızı da komşularımıza açacağız. Maske takmayarak mevcut olan mikrobun yaygınlaşmasına sebebiyet veren kardeşlerimiz kul hakkına el uzatmış kadar büyük bir vebal altına girmişlerdir. Üç kural diye nitelendirdiğimiz maske, fiziki mesafe bir de temizlik. Hadi biraz gayret diyoruz. Maske, mesafe ve temizlik.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal