Balık Fiyatları 10 Günde 2 Katına Çıktı

Trabzon'da balık fiyatları son günlerde 2 katına çıktı. 10 gün önce kilosu 15 lira olan istavrit, bu hafta 30 liradan satılıyor.

23.04.2019-16:57 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-16:52) Balık Fiyatları 10 Günde 2 Katına Çıktı

Trabzon'da 10 gün evvel tezgahlarda kilosu 15 TL'den satışa sunulan istavrit bugünlerde fiyatını ikiye katlayarak 30 TL'ye dek yükseldi. Balıkçılar istavritin pahalı olmasını az avlanmaya bağlarken vatandaşlarda pahalı olan deniz balıklarını pek tercih etmeyerek kültür balığına yöneldi.

"ŞU AN UCUZ OLAN BİR ŞEY YOK"

Uzun senelerdir istavritin fiyatı bu kadar yükselmediğini söyleyen balıkçılardan Serdar Korkmaz, "Bir haftadır havalar kötü olduğu için istavrit pek olmadı. Şu an mezgit, istavrit yok denecek kadar az olduğundan fiyatı yüksek. 10 gün evvel kilosunu 15 TL'den satışa sunduğumuz istavrit şimdi 30 TL. Fiyatı hiç bu kadar yükselmemişti. İstavrit son senelerdeki en yüksek fiyatını gördü. Şu an ucuz olan bir şey yok" dedi.

VATANDAŞLAR FİYATLARDAN YAKINDI

Balık avı sezonun kapanmasının sonrasında çoğu balıkçı tezgahlarının boş olduğu fark edilirken vatandaşlarda istavritin fiyatının fazla olmasının kendilerini şaşırttığını söyledi. Vatandaşlar genellikle kültür balıklarına yönelirken balık fiyatlarının pahalı oluşundan dert yandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal