Bakanlıktan İstanbullu Vatandaşa Tatil İzni: Nasıl ve Nereden Alınır?

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ramazan Bayramı sonrası İstanbul'dan çıkışlar için tatil amaçlı özel izin belgesi oluşturulacağına duyurdu.

22.05.2020-20:20 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-20:55) Bakanlıktan İstanbullu Vatandaşa Tatil İzni: Nasıl ve Nereden Alınır?
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Ticaret Odası (İZTO) meclis ve komite üyelerinin katılımıyla turizm sektörüne ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

İZTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, video konferans olarak düzenlenen toplantıda Ege Turizm Planı ile turizmde normalleşme sürecine yönelik meseleler masaya yatırıldı.

Söz konusu toplantıda Bakan Mehmet Nuri Ersoy, restoranlar ile ilgili düzenlemenin paylaşıldığını ve sosyal mesafe kurallarının önemini dile getirdi. Hijyen kurallarını gözeten genelgenin bugün Bakanlık websitesinde yayınlandığını anımsatan Ersoy, "Çok yoğun süren çalışmaların ardından yayınlanan bu genelge, örnek teşkil edecek nitelikte ve kapsamdadır" dedi.

Ramazan Bayramı sonrası İstanbul'dan çıkışlar için tatil amaçlı özel izin belgesi oluşturulacağına dile getiren Bakan Ersoy, "Haziran başı itibarıyla geçerli olacak bu izin belgesiyle 3-4 Haziran gibi İzmir yolcu almaya başlar" dedi.

Ersoy, tüm sektörü canlandırmada hava trafiğinin açılmasının kritik olduğunu belirterek, amacın hava trafiğini yurt dışı uçuşlar için Haziran ortası itibarıyla aşamalı olarak açmak olduğunu belirtti.

Tüm dünyada ne zaman seferlere başlanacağı konusunda kruvaziyer şirketlerinin kendi aralarında bir konsensus oluşturmak amacıyla görüşmeleri sürdüğünü belirten Bakan Ersoy, gemilerin eylülde geleceği yönünde duyum aldıklarını aktardı.

Bakan Ersoy, salgın sebebiyle sadece turizmin değil tüm sektörlerin zor bir süreçten geçtiğine değinerek, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde, istihdamı destekleyecek, yeni paketlerin hazırlandığını da sözlerine ekledi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal