Bakanlık Hazine Arsasını Tarım İçin Kullanıma Açtı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımı canlandırmak için hazine arsasını tarıma açarken konuyla ilgili açıklama yapıldı. İlk etapta 9 milyon metrekarelik alanda ekim yapılacak.

10.04.2020-10:51 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-10:38) Bakanlık Hazine Arsasını Tarım İçin Kullanıma Açtı

Tarım ve Orman Bakanlığı coronavirüsle mücadele kapsamında önemli bir karar aldı. Gıda sıkıntısının yaşanmaması için hazineye ait olan atıl arazilerin tarıma açılması kararlaştırılırken, bu kararla ilgili ilk adım atıldı. Bakanlık tarafından konu ile ilgili olarak bir açıklama yapıldı ve ilk etapta 9 milyon metrekarelik alanda ekim yapılacağı ifade edildi. 

Arazilere; hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri ekilecek. Çiftçiler arazileri bedelsiz olarak kullanacak ve örnek ekilişler yapacak. Bu kapsamda hem çiftçiler hem de devlet kazançlı çıkacak. Öte yandan çalışmada gençlere ve kadınlara pozitif ayrımcılık tanınacak. Çiftçilere de puanlama sistemiyle öncelik verilecek.

21 ilde de pilot uygulamalar başlatılacak. "Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi-Yazlık Ekiliş Programı" bu yönelimle ileriye taşınacak. Proje kapsamında da atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması hedefleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal