Bakan Ziya Selçuk, Uzaktan Eğitim Gören Öğrenci Ailelerine Seslendi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim gören öğrenci aileleri için açıklamada bulundu.

19.09.2020-15:12 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-14:56) Bakan Ziya Selçuk,  Uzaktan Eğitim Gören Öğrenci  Ailelerine Seslendi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecinde çocuklarının okuma yazmayı öğrenemeyeceğinden endişe duyan velilere, "Okuma yazma öğrenilir. Hem de öyle güzel ve kolay öğrenirler ki şaşarız. Tıpkı bazı çocukların hiç kimse göstermeden durup dururken okumaya başlayıverdiği gibi... Bu, sahiden böyledir." mesajı verdi.

AİLELERİN ENDİŞESİNE TWİTTER ÜZERİNDEN AÇIKLAMA YAPTI 

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, veliler arasında "Uzaktan eğitim sürecinde 1'inci sınıf öğrencileri okuma yazmayı öğrenemeyecek veya çok zorlanacak" şeklinde bir algı olduğuna işaret etti. 

"Okuma yazma öğrenilir. Hem de öyle güzel ve kolay öğrenirler ki şaşarız, tıpkı bazı çocukların hiç kimse göstermeden durup dururken okumaya başlayıverdiği gibi... Bu, sahiden böyledir." ifadelerini kullanan Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Biraz zaman alacak ancak uzaktan eğitimdeki 1'inci sınıf öğrencileri de öğrenecekler. Okulların yüz yüze açılmasına 1'inci sınıf kademesinden başlama sebebimiz okuma yazma telaşı değil. Bu çocuklarla öğretmen arasında, okul arasında sosyal, duygusal bir bağ kurabilmek. Yoksa okuma yazmayı elbette öğrenecekler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal